Enigma Enigma

Максим Нечитайло

2019-11-21 11:50:32 eye-2 109   — comment 0

Про що каже декларація судді Олега Савицького?

Немає жодного сумніву, що основним рушієм діяльності судової гілки влади в Україні є гроші і великі гроші. У суддів, які після 15 років роботи отримують трохи більше 1 тисячі доларів на місяць (згідно з деклараією), з’являються цілі латифундії та численна нерухомість, а діти не вилазять із закордонних подорожей. Раніше пальму першості за одіозністю та «прихильністю Феміди» утримував Печерський суд, будучи колискою найбільш корупціогенних процесів. Однак, мабуть, реформа децентралізації відбулася не тільки в галузі адміністративно-територіального устрою України, а й у сфері судоустрою.

Амбітні суддівські команди, що мають досвід і хист, кидають виклик своїм колегам з Печерського суду. Після перемоги Зеленського на виборах президента, у інформаційний простір України увірвалася команда Баришівського районного суду. Своїми рішеннями щодо активів Коломойського (як авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України") вони продемонстрували, що олігарх може придбати "абонемент на судове супроводження".

Але, водночас, увага журналістів також перемикається на цих безкорисливих любителів грошових знаків, в той самий момент, коли вони хочуть позмагатися, хто більше таких абонементів продав. У цій справі "розкочегарилася" і команда Шевченківського райсуду під проводом Олега Антоновича Савицького, який ще у 2002-му році був обраний суддею. Тепер він має декілька квартир, два автомобіля, декілька земельних ділянок під Києвом та трьох доньок, яких потрібно прилаштувати на пристойну роботу, в той час, як вони катаються по всьому світі за батьківські гроші.

Суть журналістських розслідувань, які грунтуються на отриманні інформації про повнолітніх дітей можновладців-корупціонерів - не є новою. Вже десятиліттями розслідувачі викривають факти незаконного збагачення через пиху та бажання продемонструвати свої статки у синів, дочок та родичів тих, хто здійснює "правосуддя" (чи "кривосуддя") за великі гроші.

Зазвичай, бажаючи похизуватися перед однолітками та продемонструвати свою успішність, молоді люди розміщують про себе багато відомостей в мережі, які потім легко знайти та перевірити. Особливо, цікаво, де ж знаходяться гроші на задоволення таких недешевих потреб у "слуг народу" та "нових облич", які нам так обіцяли представники нової влади.

Нашу увагу привернула повнолітня дочка голови Шевченківського райсуду – Діана Олегівна Савицька, яка, згідно декларації батька отримала у 2017-му році більше 137 тис. гривень від адвокатського об'єднання «Юридична фірма «Василь Кісіль і партнери»». Щоправда у деклараціях Савицького не завжди можна бути упевненим, оскільки перевірка НАЗК виявила, що він просто не вміє її заповнювати. Так, голова Шевченківського райсуду Савицький вказав не усі доходи, які його донька отримала від юридичної фірми. Десь загубилися 33 698,46 грн.

І тим не менше, робота Діани Савицької у фірмі-лідері адвокатської галузі України – це факт. Заархівовану сторінку з її профілем можна і досі знайти на сайті об’єднання. Звичайно, ми повністю переконані, що пані Діана потрапила в елітну київську юрфірму виключно завдяки своїм непересічним здібностям, а не тому, що тато роками виносить рішення по справах, адвокатами в яких є співробітники «Василь Кисіль і партнери».

Хоча в її інстаграмі здебільшого коштовні лакшері-подорожі, а не селфі за робочим столом.

Про роботу Діані точно думати було ніколи, бо була зайнята підготовкою до весілля.

 

Усі ці дані отримані виключно з відкритих джерел. Але навіть вони чітко демонструють, що діти "успішних" державних службовців не бідують. А от подорожі ваших дітей та місце їх роботи, дорогий читач, будуть залежати від того, наскільки чесно пан Олег Савицький буде судити. Хоча з огляду на його статки та розкішний стиль життя, очікувати цього не доводиться.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma