Enigma Enigma

Олекса Доніч

2022-06-23 12:04:57 eye-2 3497   — comment 0

Прочитати П. Чайковського

Нижче наведено дуже правильний погляд. І гарно сформульовано. Абсолютно підтримую. Досить катувати українських дітей. Що росіянськими книжками, що їхніми ж композиторами.

"І якщо ми вирішуємо, то кожна дитина в країні формально зобов'язана його прочитати, заплатити за книжку його спадкоємцям, скласти свою думку про героїв твору і бути готовою відповідати про них на ЗНО. Це і є примус, це є насильство. Жертва тут – дитина.

Дефолтний стан будь-якого письменника – його в програмі немає. А якщо хтось хоче засунути щось в неї, то

це він має обґрунтовувати, чому ми маємо катувати дітей

тим чи іншим твором, чи то багатотомною Війною та миром, чи то приреченими героями Бикова, чи шовіністом Булгаковим, надихнувшись яким, росіяни вбивають українців...

Те саме й з Чайковським. Початкова позиція тут або відсутність імені, або, якщо вам цікава історія, заклад імені Лисенка.

І якщо хтось хоче назвати Національну академію іменем Чайковського, то це він має обґрунтовувати, чому заклад утримуваний платниками податків, займає будівлю в центрі міста й претендує представляти Україну, як національний заклад, має носити ім'я саме Чайковського, а не Лисенка, як це було до 1934 року і не Леонтовича, який був одним з фундаторів закладу і був вбитий більшовиками.

Саме Чайковський тут агресор, а не жертва."

(с) Артем Комісаренко

А ось почути уривки з "Лебединого озера", під ТБ-трансляцію яких завжди хоронили радянських генсеків, іноді приємно, так.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma