Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2021-05-18 13:18:52 eye-2 3273   — comment 0

Пропаганда ідеології «політичного русинства

 

Політизація «русинства» й актуалізація використання цієї народоназви для сучасного населення Закарпаття є свідомо зорганізованими, антиукраїнськими за характером, акціями і геополітичними проектами зовнішніх і внутрішніх владних чинників, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Україні.

Останнім часом суспільно-політичне життя Закарпаття характеризується зростанням проявів етнокультурних тенденцій, що пов’язано з поширенням пропаганди ідеології «політичного русинства». Пропаганда цієї ідеології за своїм характером є спекулятивною. Зокрема супроводжується протиправними висловами деяких політиків та активістів громадських організацій і товариств. Намагання адептів «політичного русинства» використати самоназву «русини» як підставу для кодифікації іншої, відмінної від української, нації, надаючи цьому характеру явища винятково закарпатського походження й побутування.

Історичні етнічні та мовні аспекти, якими постійно спекулюють прихильники ідеології «політичного русинства» для досягнення ними своєї головної мети – від’єднання території Закарпатської області від України та створення окремого державного утворення під протекторатом країни-агресора.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma