Enigma Enigma

Ева Браун

2019-12-04 07:05:27 eye-2 2822   — comment 0

Ракетний комплекс «Нептун» — чергова перемога української оборонної галузі

 

Події 2018 року, які відбувались в Азовському морі, а саме захоплення в полон 3 українських суден, показали, що наші бойові катери виявились не настільки потужними аби ефективно протистояти важкоозброєним російським кораблям. Але цей урок ми добре засвоїли і почали активно вдосконалюватись.

Зараз ситуація змінилась на нашу користь. За короткий час нашими українськими конструкторами було створену найпотужнішу крилату ракету «Нептун», яка в рази перевершує за тактико-технічними характеристиками подібні російські ракети «Уран». Ракета «Нептун» спроможна вражати цілі на відстані 300 кілометрів, одночасно випускаючи до 24 ракет з інтервалом від 3 до 5 секунд. Також, сильною стороною «Нептуна» є його універсальність: ракету можна запускати з суходолу, з палуб кораблів і навіть з-під крил бойових літаків. Спеціально задля оснащення «Нептунами» було внесено зміни в проект швидкохідних ракетних катерів «Лань», «Веспа» та корвет «Володимир Великий».

Нещодавно крилата ракета успішно пройшла всі випробування і до кінця цього року вже буде стояти на озброєнні ВМС ЗС України. Ця розробка суттєво вплине на співвідношення сил в басейні Чорного моря і зможе завдати агресору серйозних втрат у випадку проведення морських десантних операцій. Як ми бачимо, українські конструктори не стоять на місті. З кожним роком наші заводи випускають потужнішу зброю, яка нічим не поступається озброєнню країн-членів НАТО.

Протягом п’яти тяжких років війни з Росією, нашій країні вдається не лише успішно оборонятися, але й активно нарощувати технологічний та військовий потенціал. Сьогодні будь-яка провокація зі сторони агресора зустріне потужну відсіч. Прийняття на озброєння української армії та флоту сучасного ефективного ракетного комплексу — черговий крок на шляху до нашої перемоги.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma