Enigma Enigma

andriy98

2020-08-10 15:37:25 eye-2 385   — comment 0

РФ і її вплив на Україну та Польщу

Україна і Польща не мають іншого шляху, аніж розвивати добросусідські, рівноправні та взаємовигідні відносини стратегічного характеру. Наші народи і країни не мають права на непорозуміння. Особливо, враховуючи складне історичне минуле. Маємо усвідомити, що РФ завжди буде бенефіціаром українсько-польських чвар, вона намагатиметься вносити розбрат у стосунки між Україною і Польщею. Саме тому маємо зробити все для того, аби не дати нікому розсварити наші країни, що ослабить їхню стійкість перед російським тиском.

Російська пропаганда творить вигідні Кремлю міфи і не зважає на правду. Власну відповідальність за злочини проти українського народу Росія приховує за ширмою надуманої теорії про "внутрішньоукраїнський конфлікт" і логіки "нас там нєт". Їй байдуже, що ніхто у світі не вірить словам Москви. Демократичний світ солідарно засуджує російську агресію і вимагає припинення окупації Росією суверенних територій України, відновлення територіальної цілісності нашої країни в межах міжнародно визнаних кордонів.

РФ використовує історію для того, щоб посварити Україну з Польщею, але Київ і Варшава у своєму цивілізаційному розвитку усвідомлюють, що історія не може роз’єднувати народи. Росія весь час над цим працює, використовуючи наше складне історичне минуле.

Тема плюндрування українських місць пам’яті в Польщі, що стала "каменем спотикання" між українцями та поляками, від самого початку була "накинута ззовні". Певна напруженість, яка існує в українсько-польських відносинах і стосується різної інтерпретації спільного історичного минулого, є для обох країн, однозначно, некорисною і цим користається Росія, яка сьогодні особливо зацікавлена у послабленні підтримки України її західними партнерами.

Україна і Польща у своєму цивілізаційному розвитку дійшли до розуміння того, що історія не може роз’єднувати. Зараз гібридна війна, яка ведеться Росією, зосереджується в основному на одному моменті, що полягає в тому, яким чином роз’єднати український і польський народи, використовуючи спільну історію. Саме тому так важливо зробити історію правдивою – такою, якою вона була насправді, а не такою, якою її представляє російська чи радянська пропаганда.

Незалежно від зміни провладних політичних сил, українські та польські геостратегічні інтереси збігаються, і замість того, щоб дозволяти зовнішнім чинникам себе спровокувати, українцям та полякам потрібно сконцентруватися на спільному досягнені значимих для двох країн цілей.

Перетворившись на об'єкти пропагандистських атак із боку Росії, Україна і Польща мають об'єднати зусилля і в унісон говорити як про злочинну сутність РФ, так і про її злочини, у тому числі в Криму та окупованому Донбасі.

Рішучою відсіччю російській пропаганді має стати поглиблення українсько-польської співпраці та діалогу на всіх рівнях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma