Enigma Enigma

andriy98

2020-08-06 11:54:56 eye-2 448   — comment 1

РФ порушує міжнародне гуманітарне право

РФ порушує міжнародне гуманітарне право, зокрема, через незаконний призов до збройних сил. Внаслідок активної мілітаризації Криму місцеве населення замінюється громадянами Російської Федерації, в основному військовослужбовцями російської армії. РФ продовжує блокувати доступ міжнародних місій зі спостереження, перш за все Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Автономну Республіку Крим. Також російська влада не вжила необхідних заходів, щоб зупинити поширення COVID-19 на тимчасово окупованих територіях.

Європейський Союз не визнає указ президента РФ, яким більшу частину окупованого Криму було додано до переліку прикордонних територій Російської Федерації, де особи без російського громадянства не можуть володіти землею. Указ порушує норми міжнародного гуманітарного права, оскільки це ще один крок у напрямі нав'язування російського громадянства на півострові. Він також може призвести до свавільного позбавлення майна. Дії Росії в Криму та на Донбасі, згідно з основоположними документами й резолюціями ООН, чітко підпадають під юридичне визначення акту агресії й злочину проти міжнародного миру. Відповідно до статті 2 Статуту ООН, застосування сили проти територіальної цілісності іншої держави є незаконним, а отже жодне здобуття території не може бути визнане легальним або узаконеним у ретроспективі. «Гібридна» агресія Росії не є ноу-хау Кремля, проте саме на українському напрямі російський режим використовує майже весь арсенал «гібридних» воєн від прямої збройної агресії до комплексу економічних, енергетичних, інформаційних та ін. засобів розхитування країни зсередини. Ряд з них — інформаційні диверсії, шпигунство, експорт корупції, дискредитація державних структур, підтримка деструктивних сил.

Цілями Росії у війні з Україною є блокування європейського та євроатлантичного курсу України, повернення у сферу впливу Росії, а врешті-решт — дезінтеграція української державності. Для України де факто це війна за незалежність і відновлення територіальної цілісності держави. Як би не називали ці події на російських телеканалах та в офіційних заявах російських керманичів, для України та міжнародної спільноти це не має жодного значення. Адже Росія, розв’язавши війну, поставила себе поза міжнародним правом і цивілізованими рамками міжнародного життя. Чим далі продовжується ця війна, тим більше міжнародних організацій та окремих держав визнають реальний стан справ, який склався в результаті російської агресії. Конфлікт на Сході України виявив багато особливостей та новітніх підходів Росії у військовій сфері. Окуповані російськими військами Крим і ОРДЛО фактично перетворені в дослідницький полігон для тестування нових російських озброєнь та військової техніки, а також для перевірки нових концепцій застосування російських військ та проведення спеціальних операцій. «Гібридна» агресія з боку Росії передувала війні на Донбасі, яка стала класичним прикладом «гібридної» війни, що характеризується застосуванням нерегулярних збройних формувань, місцевих кримінальних груп, а також регулярних збройних сил Росії. При цьому Кремль офіційно заперечує свою участь у збройному конфлікті та формально не несе правової відповідальності за агресію проти України.

Доказова база злочинів Кремля проти України та його агресії до нашої землі, яку збирають вже більше 6 років, стане запорукою успішного доказування в міжнародних судових процесах загарбницького вторгнення російської армії та її участі в терористичній діяльності на території України.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma