Enigma Enigma

Roman

2020-01-22 08:01:05 eye-2 2532   — comment 0

Росія знищує Крим

Після анексії Криму у 2014 Росія методично перетворювала півострів на військову базу-переросток, не зважаючи на такі "дрібниці" як суверенітет сусідньої держави, міжнародне право, осоновні права та свободи людини, екологія тощо. Однак не можна сказати, що екологію Криму знищує тільки окупаційна влада. Часто до цього долучаються і звичайні люди, місцеві та приїжджі, підприємці, фермери і т. д.

Наприклад, як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня 2018 року у Криму стався викид невідомої речовини. В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стояв стійкий запах кислоти, на газонах лежали мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок. Окупаційна «влада» Криму заявила, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовується заводом «Кримський титан», внаслідок спеки і тривалої відсутності опадів. Тоді в Армянську було запроваджено режим надзвичайного стану і прийнято рішення зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося внаслідок потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

Також, в урочищі Плавні на території Нижньо-Чурбашського хвостосховища проводиться незаконний видобуток піску, що загрожує екологічною катастрофою. Про це повідомляє місцеве видання "Керч.ФМ". За даними ЗМІ, незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, роботи з видобутку піску тривають і посилюються. До того ж копачі після промивання піску зливають весь бруд у канал, з'єднаний з морем, і він потрапляє на міський пляж. Своєю чергою місцеві медики повідомили, що у мешканців села Приозерне, яке розташоване неподалік, зросла кількість хронічних бронхо-легеневих захворювань. 

Користувачі мережі активно поширюють сумні фотографії екологічної катастрофи в окупованому Росією Криму. На світлинах помітно, що Сімферопольське водосховище майже повністю пересушено.

Відомо, що раніше водосховище забезпечувало водою північно-кримський канал. Також водойма є джерелом питної води для міста Сімферополя. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma