Enigma Enigma

ReaktivEast

2019-09-10 07:59:05 eye-2 411   — comment 1

Російська агентура серед українських провайдерів

Головним напрямком російської гібридної агресії проти України залишається інформаційний простір нашої держави, а провідними каналами доставки ворожого контенту — сайти та соцмережі.

При цьому, російські спецслужби стикаються з масою проблем у своїй діяльності, спрямованій на деструктивну маніпуляцію громадською думкою громадян нашої держави. Пов’язані ці проблеми, перш за все, з Рішенням
РНБО України від 28.04.2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеним в дію Указом Президента України від 15.05.2017 № 133/2017, яким Інтернет- провайдерам заборонено надавати доступ до ряду російських ресурсів (зокрема, «Яндекс», «Мейл.Ру», «Вконтакте», «Однокласники»).

Модель поведінки «товаришів» з Луб’янки при вирішенні даної проблеми проста: задіяти своїх агентів серед власників потужних українських провайдерів, примусивши останніх саботувати рішення РНБОУ.

При цьому, як і завжди, російські спецслужбісти не дуже переймаються долею своїх агентів, «спалюючи» їх як перед українською контррозвідкою так і перед звичайними громадянами.

Одним з яскравих прикладів є давній агент ФСБ РФ Олексій Клещевніков, президент і власник групи компаній «Wnet», TOB «Дабл-Ю Нет Україна», TOB «Дабл-Ю Нет Юкрейн», ТОВ «Лоад.мі», TOB «Електронні журнали», TOB «Анлімітед Телеком», TOB «MCE», TOB «Універсальна Мережева Компанія», TOB «Кримком Україна», який понад 2 роки перебуває за межами України. Чому? Відповідаємо! З метою уникнення кримінальної відповідальності за організацію неконтрольованого телекомунікаційного каналу для забезпечення доступом до мережі Інтернет незаконно створених псевдодержавних органів, військових підрозділів та правоохоронних органів РФ на території анексованої АР Крим.

Показово, що Олексій Клещевніков продовжує примушувати менеджмент своєї компанії не виконувати вказане рішення РНБО України від 28.04.2017 та надавити доступ до деструктивних російських ресурсів та соцмереж.

Цікаво, що при цьому його компанії продовжують надавати телекомунікаційні послуги Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Службі зовнішньої розвідки та іншим органам виконавчої влади.

І це при тому, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України не надала провайдерам з групи компаній «Wnet» позитивний висновок експертизи щодо захищеності вузла Інтернет доступу, що не гарантує надійний захист інформаційних ресурсів вищих органів влади від несанкціонованого доступу.

Може російська агентурна мережа сягнула і цих органів?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma