Enigma Enigma

andriy98

2020-10-28 16:25:10 eye-2 383   — comment 0

Російська агресія проти України є елементом глобального гібридного терору

Світ об’єднується проти тероризму, Україна  також підтримує позитивний факт міжнародної єдності у протистоянні та відпрацювання спільної тактики та стратегії антитерористичної боротьби. Однак, що  таке тероризм, і що саме вкладає у це поняття світова спільнота, – єдиного визначення немає, як і немає єдиного розуміння боротьби з цим небезпечним явищем. А відтак різне розуміння самого поняття “тероризм”, яке за нинішніх умов має отримати чітке визначення – “глобальний гібридний тероризм” – призводить не лише до різних підходів у боротьбі з цим жахливим явищем, але й подекуди до подвійних стандартів.

Російська агресія проти України є елементом одного загального путінського плану глобального гібридного терору з метою змінити існуючий міжнародний правопорядок мирного способу життя. РФ докладає всіх глобально-гібридних зусиль, щоб з одного боку – розколоти  Євросоюз, а іншого – повернути громадську думку Європи на свій бік. Для цього задіюються не лише можливості комунікаційно-контентного впливу, але й ведеться робота з лідерами думок, партій, експертами тощо

Світова громада розглядає тероризм як загрозу номер один, відтак ворогом номер один стає Ісламська держава. Терористичне угрупування “Ісламська держава” створює середовище  тотального режиму абсолютного страху не тільки на території Іраку та Сирії, а й у всьому сучасному світі. Вже давно не є секретом той факт, що під знаменами ІДІЛу та на його боці воюють росіяни, а це вказує на тісний зв’язок РФ та ІДІЛ,   що виливається у синхронність та скоординованість дій мусульманського  і гібридного тероризму. «Путін та Ісламська держава є двома обличчями одного нового сучасного варварства, яке атакує фундаментальні цінності не лише Заходу, а й людства». Необхідно поставити перед світовими лідерами та громадою чітку вимогу – визнати рівноцінність загрози мусульманського та «православного» ІДІЛу для існування миру у світі. Саме путінська Росія  сьогодні перетворюється у «православний» ІДІЛ, сповідуючи війну як сенс існування. Саме вона заслала на нашу територію глобальних терористів, використовуючи гібридні формати аж до фронтальних військових дій.

 Тільки об’єднання спротиву тероризму – незалежно від території його походження, конфесійності, форматів прояву чи технологічних практик – може забезпечити перемогу над ним. У нас спільна з усім світом мета – забезпечення мирного життя на планет. Наша перемога – це не лише мир в Україні. Це збереження цілісності Європи, всіх світових міжнародних структур, а значить – збереження мирних перспектив для народів Європи та світу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma