Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-05-04 12:14:21 eye-2 3470   — comment 0

Російська компанія Зеленського, якою сьогодні володіє його перший помічник, збільшила дохід на 16%

Як стало відомо, у 2020 році компанія "Грин Філмс", якою володів до 2012 року Зеленський, його нинішні помічники брати Шефіри та людина Коломойського Тимур Миндич, збільшила свій дохід на 16%. Про це свідчать дані бухгалтерського балансу компанії на російському Державному інформаційному ресурсі бухгалтерської звітності, повідомляють "Схеми". Її власники анонсують ще більші прибутки компанії в країні-окупанті у 2021 році.

Сергій Шефір не відповів журналістам "Схем" на прохання прокоментувати причини збільшення доходів російської фірми, де він є співзасновником через кіпрський офшор. Нагадаю, сьогодні Сергій Шефір офіційно обіймає посаду першого помічника Зеленського. Тобто людина, яка успішно збільшує свої прибутки під час війні в країні-окупанті, є найближчим довіреним помічником президента країни, чиїх громадян вбиває країна, де довірена особа президента заробляє з кожним роком все більше грошей. Мало цього, раніше Сергій Шефір в інтерв'ю The Бабель розповів, що зміна власників - номінальна. За його словами, частки в бізнесі перейшли за домовленістю і повернуться до Зеленського по закінченню п'ятирічного президентського терміну. Тобто фірма, що фактично належить Зеленському, з його відома та підтримки, працює з окупантами  й це нормально для виборців Зеленського?

На початку 2019 року "Схеми" з'ясували, що Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають компанії в Росії, незважаючи на запевнення тоді ще кандидата в президенти про закриття бізнесу в 2014 році.Спочатку Зеленський заперечував цей факт, але потім визнав що це правда. Мало цього, компанія "Грін Филмс" не тільки працює в Москві, але й успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання держфінансування з бюджету Росії та отримала 35 млн рублів.

До того ж, як ми пам'ятаємо, на рахунки тільки кіпрського офшору Зеленського Green Family Ltd було виведено шість мільйонів доларів, які Коломойський вкрав з рахунків звичайних людей у Приватбанку.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma