Enigma Enigma

Liza Levchenko

2019-12-23 15:31:47 eye-2 403   — comment 0

Російські куратори продовжують відмивати гроші на Донбасі

У так званій «ДНР» ситуація в разних сферах погіршується, а там де замішані гроші… взагалі біда…

Триває боротьба різних груп російських кураторів за вплив на ситуацію в «ДНР».

Так, генерал-полковник ФСБ РФ С. Бесіда, який спільно з генерал-полковником ФСБ С. Чемезовим є основним бенефіціаром ЗАТ «Зовнішторгсервіс», наказав філіям цієї компанії не сплачувати податки до «республіки бюджету» з метою штучного збільшення його дефіциту, загострення соціально-економічної ситуації та створення передумов для усунення з «посади» Д. Пушиліна й призначення натомість підконтрольної особи.

29.11.2019 о 12:00 в м. Москві відбулося засідання щодо питань нарахування компанії «ВнешТоргСервіс» «податків». До участі в засіданні було запрошено «міністра доходів та зборів ДНР» Є. Лавренова.

Трішки історії…

Як писав анонімний телеграм канал «Незигарь» попередник Д.Пушиліна – Захарченко – на пару із так званим міністром доходів і зборів Тимофєєвим «Ташкентом» накрали плюс-мінус 25 мільярдів рублів, писав анонімний телеграм канал. У валюті це майже 400 мільйонів доларів. Далі – ще цікавіше. Російські ревізори діяльності Захарченка і Ташкента, за даними того ж телеграм-каналу «Нєзигаря», виявили: у молодій недореспубліці крали абсолютно все, що бачили, і, вочевидь, хотіли провести старість у Європі.

Мабуть, не треба пояснювати, що фінансові апетити Захарченка йшли врозріз із планами кремлівських кураторів, тому замість Лондона, Мадрида та Рима Москва допомогла Захарченку «взяти» кафе «Сєпар».

Тепер до Пушиліна: для нього посада так званого «глави» так званого ДНР, мабуть, пік «кар’єри». Раніше він був звичайною макіївською сошкою у фінансовій піраміді МММ, а тепер – він звичайна кремлівська сошка у бандитсько-терористичній піраміді «ДНР». Тільки нині Кремль навряд чи попустить узду, як було із Захарченком. Мутити бабло на вугіллі, металі, породистих бичках та коровах на окупованих територіях Пушку суворо заборонили.

Саме тому в недореспубліці з’явився так званий прем’єр-міністр – Олександр Ананченко.

Цікаво, що обличчя так званого прем’єра не показують. Інформації про нього зовсім мало, але все ж достатньо, аби зрозуміти, хто такий Ананченко і навіщо його відкомандирували в так звану «ДНР». Російська «Новая газєта» з посиланням на терориста Олександра Ходаковського пише: Ананченко працював в одній із російських корпорацій з інтересами в Сибіру, яка займалася видобутком природніх ресурсів.

Згодом, після конфлікту цієї корпорації з російським губернатором Аманом Тулєєвим, Ананченко прибув в окупований Донецьк працювати у фірму «Внешторгсервіс». Ця компанія зареєстрована в окупованій росіянами Південній Осетії – такій же банановій республіці, як і «ДНР». Контроль за «Внештогсервісом», що здійснює експорт/імпорт сировини та продукції на окуповані території України, приписують олігарху-втікачу Сергію Курченку. У Москві Курченко зблизився з віце-прем’єром уряду Росії Дмитром Козаком. Тому таємничий Ананченко, схоже, стане смотрящим Кремля за фінансовими потоками в ОРДЛО.

Отже, кремлівські альфа-свині, обпечені досвідом із Захарченком, превентивно віддалили рило Пушиліна від фінансового корита, але він і не перечить, бо ще свіжа у пам’яті доля попередника. Пушиліна називають лялькою радника Путіна – Владислава Суркова. Тож після фейкових виборів в ОРДЛО нова кремлівська схема управління окупованим Донбасом поділена на два блоки – політичний і фінансовий. Політичний очолюватиме Сурков із бородатим пішаком Пушиліним. Фінансовий – віце-прем’єр уряду РФ Козак з фігуркою Ананченка як смотрящого – така от система стримувань і противаг на Донбасі.

А тепер питання? Кому дозволяють красти з казни так званої «ДНР», а кого за таке і підірвати можуть?

Час покаже…

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma