Enigma Enigma

Влад Волошин

2020-05-22 20:19:11 eye-2 3001   — comment 0

«Російські» МіГ-29 в Лівії визнали білоруськими.

Помічені на супутникових знімках в Лівії винищувачі четвертого покоління МіГ-29 і бомбардувальники Су-24 російського виробництва могли бути придбані ОАЕ у Білорусії, пише The Drive, посилаючись на поширювані в соцмережах матеріали.
https://www.thedrive.com/…/mysterious-mig-29-fighter-appear…
Російська LENTA.RU повідомляє, що білоруське видання Belarus Security Blog (https://bsblog.info/) спочатку висловило сумніви щодо достовірності цієї інформації, однак потім зазначило, що «не варто виключати можливість отримання Хафтаром авіатехніки, закупленої третьою стороною, наприклад ОАЕ, через білоруських збройових трейдерів і необов'язково в Білорусі».
https://lenta.ru/news/2020/05/22/mig29/
«Пілоти можуть бути приватними контракторами, а не офіційними військовослужбовцями», - пише блог. За деякими даними це можуть бути представники Білорусі і Сербії.

У командуванні Лівійської національної армії Хафтара заявили про підготовку безпрецедентної за мірками лівійської війни повітряної операції. Війська Хафтара обіцяють знищити з повітря всі дислоковані в Лівії військові бази турецької армії, яка підтримує міжнародно-визнаний уряд Лівії в Тріполі. Ця заява була зроблена "хафтарівцями" після того, як зазнали кількох поразок у боях з урядовими військами і їх турецькими союзниками.
Поява інформації про підготовку повітряної операції ЛНА за часом співпала з новинами про виявлення на аеродромах лівійської армії літаків російського виробництва: винищувачів МіГ-29 і фронтових бомбардувальників Су-24.
Російський військовий експерт Юрій Лямін в бесіді з «Московським комсомольцем» назвав три версії появи МіГ-29 в Лівії. Згідно з першою, винищувачі дійсно є російськими, а в Лівію дані літаки прибули з авіабази Хмеймім в Сирії.
https://www.mk.ru/…/ekspert-obyasnil-poyavlenie-rossiyskoy-…
За іншою версією, МіГ-29 є єгипетськими, і були спрямовані до Лівії для дій проти Туреччини. «І третій варіант, що ці літаки були закуплені з резервів якої-небудь країни (Білорусі?) Об'єднаними Арабськими Еміратами, а потім передані Хафтару», - вважає експерт.
На його думку, МіГ-29 в Лівії можуть використовуватися, зокрема, для знищення турецьких безпілотників.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma