Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2020-08-03 15:00:24 eye-2 2531   — comment 0

Російські ЗМІ запустили фейк про національну ворожнечу на Закарпатті

На медіа-майданчиках, що підконтрольні ГРУ МО РФ, розповсюджується ФЕЙК про те, що в лавах ЗСУ відбувся конфлікт через національну приналежність.

Разом з тим, в публікаціях робиться акцент на тому, що військовослужбовці із Закарпаття неодноразово знущалися, а згодом і побили свого колегу через те, що він етнічний угорець із м. Берегово на Закарпатті. В публікації яскраво виражена позиція націоналістичної пропаганди, яка має на меті розпалювання в українцях ненависть один до одного.

Вказаний фейк був поширений на проросійських інформаційних ресурсах таких як: «Федеральное агентство новостей», «alternatio.org», «rossaprimavera.ru», «luga1news.ru», «novorosinform.org», «rusvesna.su» та інші.

Першоджерелом вказаного фейку являється публікація на офіційному ресурсі «ЛНР» «lug-info.com» під назвою «Бойцы ВСУ с Западной Украины избили сослуживца из-за национальной розни – Народная милиция» за посиланням (http://lug-info.com/news/one/boitsy-vsu-s-zapadnoi-ukrainy-izbili-sosluzhivtsa-iz-za-natsionalnoi-rozni-narodnaya-militsiya-58629?yn).

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma