Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-06-24 12:43:48 eye-2 4113   — comment 3

Розпил газових родовищ представником президента Герусом та міністром Насаликом - як це було

Один з членів Ради громадського контролю НАБУ розповів, як проходять засідання міжвідомчої комісії по організації конкурсів по розподілу ліцензії на газові родовища України, під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика та представника президента Зеленського в Кабміні Андрія Геруса.

"Учора ми розповіли вам про унікальну за нахабністю схему під керівництвом міністра палива та енергетики Ігор Насалик - коли комісії з розподілу газових родовищ переможців просто спустили згори (вся історія тут - https://www.facebook.com/anton.a.shvets/posts/2562684893744038).

Сьогодні мало бути засідання тої самої міжвідомчої комісії. Тому сьогодні зранечку наш агент - член РГК НАБУ Богдан Кузьмич - пішов розворушити гніздо міністра, котрий, на відміну від качків традиційного штибу, набірає масу не на протеїнах, а вуглеводнях. І от що ми маємо.

"Власне, нічого нового – журналістів на комісію не пустили. Так-то мене теж не повинні були пустити – міністерство відмовилось надати мені дозвіл на прохід. В результаті, я штурмував міністерство кілька разів і востаннє допомогли проявлені: хоробрість, хитрожопство і відповідь «так-так, це мене» на фразу охоронця «там за когось звонили, просили пропустити».

Все засідання зводилося до того, аби ввести в склад комісії нових експертів. Два з них – за рекомендацією члена комісії депутата Лопушанського. Їх ми теж обов’язково знайдемо і перевіримо. При голосуванні за кожного експерта Насалик запитував у присутнього там представника Зеленського в Кабміні - Андрія Геруса, чи норм?

А потім почався треш. Розглядати самі заявки на родовища газу, звичайно ж, не стали - перенесли їх майбутні закриті засідання, щоб без палива. Потім виявили, що нововведені експерти тупо фізично не зможуть переглянути всі деталі нинішнього аукціону – часу обмаль, масив документів для опрацювання достатній для того, аби ними цілий сезон опалювати Баришівський райсуд. Для чого їх тоді вводили в склад комісії? Легальним чином дізнатися нереально – всі інші робочі групи та засідання експертів наглухо закриті від громадського сектору. Тож кому вони підсолодять участь в грандіозному розподілі родовищ газу можна лише здогадуватися, або розслідувати.

До речі, розслідування було (точно у Схем і наче у Бігуса). Розслідування принесли й на саме засідання міжвідомчої комісії. Далі в діалогах між експерткою в комісії та міністром:
- Тут розслідування. Ми зібрали всю інформацію по зв’язках учасників аукціону і конфліктах інтересів…
- Засекретити!
- Але це ж це було зібрано з відкритих даних та ЗМІ, авторитетність яких не змушує сумніватися. Ми хотіли б з цим ознайомити всіх членів комісії. Тут відсутня закрита конкурсна інформація.
- Ну роздайте потім в закритому режимі і обов’язково засекретьте!
- Але це ж легко знайти в ЗМІ, що заважає зараз цим ознайомити присутніх?
- Роздайте це зараз лише членам комісії і обов’язково засекретьте!

Штош, в Радянському союзі не було сексу, а в Міненерго немає корупції.

А тепер сама м’якоть – на засіданні хтось обмовився, що погане держпідприємство «Укргазвидобування» в силу гарної інфраструктури може виграти, якщо не кілька, то, навіть усі аукціони. Реакція Міністра Насалика була блискавичною - ми їх приберемо, як? занизимо бал!

Прочитайте це ще раз - бали, які виставляють компаніям-учасникам аукціону незалежні члени комісії, мають сумуватися і по сумі балів визначатися переможець. Але тільки не в нашому випадку, тут головне – це бажання самого Насалика вигадати причину. Причиною зробили відсутність фінансового плану від «Укргазвидобування».

Тут ступінь охєрєванія Насалика і всього Кабміна мала вивести з ладу всі дозиметри в радіусі 5 кілометрів. Чому? А тому, що «Укргазвидобування» уже подавало до Кабміну фінплан, який успішно був посланий в утилізацію. За нього не проголосував сам Кабмін.
- Алло, ми викидаємо вас з аукціону, бо у вас не затверджений фінплан
- Але ж я його подавав, а ви самі його відмовились затверджувати!
- Нічого не знаю *ідуть короткі гудки*

В результаті. Що ми маємо на сьогодні. Перше - вибір переможців буде відбуватися в закритому режимі. Друге - міністр боїться розслідувань антикорупціонерів. Третє: ДП «Укргазвидобування» намагаються викинути з аукціону порушуючи при цьому закон"

#ДС_прогаз #ДС_розслідування #ДС_НАБУ"

Мало цього, Зеленський руками Геруса та Насалик розпилюють газові родовища разом с ригом Бойко, про що з'ясувалось після того,я шістка Бойко, медиаблядь Володимир Дольник, спалила себе  коментом під постом Богдана.

"Я вообще-то всё это не очень люблю, ОСИНТ этот, расследования эти сложноподчиненные, НО ВЫ ЖЕ МЁРТВОГО ДОЕБЁТЕ ТУПОРЫЛИЕМ СВОИМ БЕСКОНЕЧНЫМ.

Итак, фабула. Сегодня с утра Богдан Кузьмич с большим трудом, интригами и обманом проникает в Минтопэнерго, где сегодня на комиссии министр Насалик и шнырь Герус согласовывают новых членов комиссии.

Казалось бы, господи, чего сложного, почему такая секретность. Но тем не менее. Секретность.

На мероприятие попадает ровно один журналист. 1 (прописью - один). Зовут его Владимир Дольник.

Я, кстати, думал, там вообще журналистов не будет. Знаете, как я узнал, что там был Владимир Дольник? А он об этом написал в комментариях к посту Кузьмича. Говорит подумаешь, пришёл и никаких проблем у меня не было, чего вы сразу.

И мне аж прямо интересно стало - чего мы сразу? Чего наш член РГК НАБУ должен попадать обманом, а простой журналист с улицы попадает легко и непринуждённо.

Какого он, кстати, издания журналист? А он журналист издания "Нефтерынок".

А каких избрали новых членов комиссии? А двух человек. Кобаль и Сиренко их фамилии.

А кто такая Сиренко? А она как раз главред издания "Нефтерынок".

Правда, уже гораздо интереснее становится, да? Журналиста, главреда издания принимают в члены межведомственной комиссии, которая распределяет газовые месторождения.

Так, давайте ещё раз. Что ж это за издание такое?

Это издание "Нефтерынок". В разделе "О нас" на сайте этого издания написано, что их кредо - достоверность, а их профессия - пиар и GR на энергорынке.

И это здорово, что у нас есть government relations пиар-контора, которая занимается решаловом на энергорынке. Правда, это здорово. Я не вижу ничего плохого в пиар-конторах.

Я вижу плохое, когда лоббисты начинают притворяться журналистами. Я вижу плохое, когда лоббисты становятся членами комиссий по распределению месторождений.

Тем не менее, они ими становятся.

И вот ещё сверху про "Нефтерынок". Нефтерынок - издание Константина Бородина. Константин Бородин - пресс-секретарь Юрия Бойко. Того самого, который "вышки Бойко", да.

По сравнению с этой новостью новость о том, что эта контора является фигурантом 18 криминальных ришень, в которых она, вместе с грядкой других аналогичных контор указывается, как фиктивная отмывочная - это даже мелочи.

Потому что я ещё раз повторю. Главред издания, которым владеет пресс-секретарь Юрия Бойко, стала членом межведомственной комиссии, которая занимается распределением газовых месторождений.

В свете этого первоначальная претензия Богдана Кузьмича, что свежепринятые члены комиссий не успеют разобраться в массиве информации, полностью дезавуирована и снимается.

Отлично эти черти разберутся в месторождениях. Уже разобрались. Где не разобрались - Бойко им подскажет.

P.S.: И всё это, главное, с одного тупого коммента одного тупого пиарщика, который притворяется журналистом, понеслось. Вот правда. Сидели бы молчали. Качал бы ты, чувак, своего блад эльфа, глядишь и сэкономил бы конечному бенефициару три метра нервных окончаний.

А так теперь все репостнут, и родина узнает, что оказывается, сегодня с утра Насалик и Герус проставили доверенного человека Юрия Бойко рулить газовыми месторождениями."

 

 

 

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma