Enigma Enigma

BlackPR

2024-09-28 10:09:07 eye-2 1796   — comment 0

Рунічна магія та її вивчення

Робота з рунами менш за все передбачає мантику, вони частіше використовувалися для магічних дій, які мали би принести або гарн6у, або погану вдачу. Використовувати руни лише для мантики (гадання) - все одно, що мікроскопом колоти горіхи. Тож магія рун зачаровує та надихає.

В Старшій Едді є епізод, коли валькірія Сігрдріва розмовляє з таким собі героєм Сігурдам. В тій розмові вона надала гороєві ключа, як зашифровувати руни, щоби ворог не міг розпізнати закляття та нейтралізувати їх. Головним чином це відносилося до порядкових номерів рун. Тобто, в рядному заклятті можна буде просто писати номери рун з модернізованого Сігрдрівою Футарка, або ставити якісь символи, що відповідають конкретним рунам. Можливо, з цієї причини деякі закляття з рунних каменів абсолютно нечитабельні. Хоча, система шифрування в кожного еріля була своя. Сігрдріва лише показала - як можна робити.

Свого часу мною було написано книгу, присвячену рунічній магії. Практика показала дієвість магії рун, коли є розуміння енергетики та стихії кожної окремо взятої руни - саме це і дозволяє зплітати з них різні комбінації, які найкраще відповідають як кожній окремій ситуації, так і загальній ситуації вцілому. 

Книгу було написано ще задовго до 2014 року і - mea culpa - кацапською мовою, бо розрахована вона була на весь постсовковий простір. Тепер книга перекладається людською мовою, і єдине, що уповільнює процес - використання спеціальних термінів, які визначають певні характеристики . 

Зараз якраз працюю над Футарком Сігрдріви. В попередніх публікаціях можна знайти глави з моєї книги не пизженої у когось з авторів, а власної розробки. Хто цікавиться рунами, без зайвих проблем знайде тексти серед інших моїх публікацій. Єдине, що майже ідентично загально відомому - то значення рун Старшого Футарку, які я нещодавно оприлюднив.

Коли буде готовий текст і таблиці по Футарку Сігрдріви, то мої читачі матимуть можливість ознайомитися з ними.

Дякую за увагу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma