Такий висновок зробили британські вчені з університету Де Монтфорт (De Montfort University). Вони заявили, що оливкова олія підходить тільки для заправки салатів, а ось смажити чи тушкувати на неї шкідливо - бо утворюються трансгенні жири. А ось сало чудово для цього підходить і не створює небезпеку для організму.
Крім цього, коли шматок сала потрапляє в перетравну систему нашого організму то він стимулює одразу кілька корисних процесів - стимуляція правильної роботи жовчного міхура, зниження рівня холестерину та внаслідок цього укріплення імунітету. До того ж сало має у своєму складі величезну кількість арахідонової кислоти, яка є частиною клітинних мембран та основним ферментом серцевого м’яза і бере участь у жировому обміні. Тобто його вживання дуже корисне для людей з серцевими хворобами. До того ж можна одночасно вживати сало та худнути. Кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект та допомагають утворенню в печінці «гарного» холестерину і розщепленню «поганого» холестерину. Плюс у ньому міститься олеїнова монокислота, яка захищає клітинні стінки печінки та нирок від оксидів та запобігає розвитку атеросклерозу. Крім цього сало це просто склад ненасичених жирних кислот, їх у ньому майже як у червоній рибі - до 40%. А поліненасичені жирні кислоти дуже потрібні для нормального функціонування мозку до глибокої старості.
Але слід пам'ятати, що це стосується тільки чистого підсоленого сала з ринку, а не копченого чи вареного.
====================
Віддячити мені за текст дуже просто - криптовалютою SSLX від Sl8.
Що таке Sl8 і чому треба реєструватись зараз:
Стаття на АIN
пост українською https://bit.ly/3Ao2m1K
пост російською https://bit.ly/3i4u6l1
Як активувати криптогаманець Sl8 https://bit.ly/39oQikJ
Інвайт для реєстрації a1yN7z
https://sl8.online/invite/a1yN7z
Мій нік у Слейт skyokey
Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma