Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-05-14 15:48:38 eye-2 4460   — comment 0

Що означають кадрові перетряски Путіна?

Як раніше ми розглядаємо два можливі сценарії:

1. Путін, одноосібний диктатор приймає всі рішення, у тому числі кадрові; і 

2. Kраїною править кримінальна група під вивіскою диктатора який може ще існувати фізично в якійсь формі, aбo ні.

У першому випадку коментувати перестановки важко, бо неможливо передбачити що відбувається у свідомості диктатора який старіє тa втрачає розум від страху і ненависті. Але в дpугому, можна зробити кілька цікавих спостережень.

Щоб побачити це, ми можемо згадати найвищі, ключові пріоритети групи:

- Плавний перехід та забезпечення подальшого утримання влади.

- Уникнення персональної та колективної відповідальності за кричущі злочини вторгнення і війни.

- Поступова нормалізація становища Росії у світі, включаючи зняття санкцій.

Як вже обговорювалося раніше, найкращим сценарієм для банди було б примусити Україну до якихось «переговорів» з певними виграшами для Росії, які можна було б представити та продати її населенню як «реалізацію задуму великого Путіна». Тоді фізична особа диктатора могла б повільно але неухильно зникнути з поля зору публіки, із завершенням передачі влади.

Але є проблема з цим планом: незважаючи на всі зусилля всіх учасників, такий результат не міг бути гарантованим для банди. Тож, можливо, з'явилося рішення для іншого, альтернативного розвитку подій.

Тут слід зазначити що на відміну від керівництва України, режим Росії має здатність мислити та планувати стратегічно. Тут, на жаль, ми бачимо не дуже велику відповідність таких здібностей: з боку України, здебільшe на рівні гучності воплів  «Ай знову не дали » або «Ой вони знов зібрали». Таке стратегічне планування на різних рівнях, але відволіклися.

Так ось, про альтернативні варіанти: після деякого пошуку я не знайшов жодної згадки про суди над особистими помічниками aбо секретарями Гітлера. Просто не той рівень. Формально Путін залишається цивільною персоною і так само формально, його помічники, це тільки цивільни помічники або секратарі диктатора. Просто формальне спостереження, збіг? Подивилися на другий пункт, прямо вище.

Припустимо наступ не пішов за планом банди і не досягає головних цілей: тобто першого варіанту. Тоді через якийсь час його можна буде продати світові як останню авантюру Хла, наказ який не можна було не виконати під страхом. I раптом йому стало погано. Так, залишився відповідальний за все (один): ось. І альтернативна розв'язка: хоча й не така гладка, але вже реально можлива. Це важливо (для банди). І що б не казати, демонструє певний рівень стратегічного задуму тa планування.

Може й українське керівництво колись набуде здатності думати та планувати вперед та стратегічно: не від діри до діри або на рівні шоу та інтерв'ю? Хотілося б вірити та сподіватися. Дуже хотілося б. 

Дуже багато стоїть на кону.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma