Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-07-04 12:39:15 eye-2 2589   — comment 2

Скасування "Роттердам +" - одна з причин страйку шахтарів

Пам'ятаєте, що нам з екрану кричала про Роттердам+ шістка Коломойського Герус, а Зеленський йому підгавкував? Що доба за добою виливав у вуха глядачів 1+1, медведчуківські канали, та інші так звані "журналісти". І ось сьогодні вони всі - чарівним чином позатикалися і мовчать. А реальність тим часом показує, що є насправді. Сьогодні десятки тисяч шахтарів сидять без роботи, українська енергетика у кризі, зате Коломойський отримав свої мільярди, а Зеленський свої голоси.

"Призвело до страшної війни в області привели, зокрема, рішення про імпорт електроенергії і вугілля з Росії, дискримінація теплової генерації, спроби адміністративно занижувати ціну на ринку, корупція в державній компанії "Центренерго"(де майже рік володарювали менеджери Коломойського, яких туди завів Зеленський) і формування величезних боргів, скасування дії формули" Роттердам + ", - йдеться в повідомленні Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України.

"Формула" Роттердам + ", що діяла до 1 липня 2019 року, дозволяла забезпечувати стабільну роботу енергосистеми країни. Прозоро визначаючи прогнозну ціну на вугілля, необхідну для розрахунку ціни електроенергії для промислових споживачів, вона тим самим забезпечувала стабільну роботу вітчизняної вугледобувної галузі, дозволяла завантажувати роботою шахтарів і не накопичувати борги по заробітній платі, а також стримувала зростання тарифів ", - наголошується в повідомленні.

А я хочу нагадати виборцям Зеленського, слова самого Зеленського на стадіоні Олімпійський у Києві про Петра Порошенко: "Перший каже, що у платіжках за комуналку буде мінус, а другий тихенько робить Роттердам+...". Вам от сьогодні нічого не муляє в очі, шановні співгромадяне,виборці Зе? Коли блазень отримав з вашою допомогою крісло Президента, його люди скасували Роттердам+, і "внєзапна" виявляється, що виключно завдяки цій формулі Петра Порошенко, десятки тисяч шахтарів та енергетиків отримували гідні зарплати всі роки його президентства, та тримали економіку країни у плюсі.

Але це не все, Роттердам+ було одним з кроків до вільного ринку електроенергії, який при правильній реалізації повинен надати української економіки позитивного поштовху угору. Але, руками Зеленського Коломойський скасував формулу, отримав від окупантів дешеву енергію, збанкрутив шахти та українську енергетику - він в плюсі, а народ України у мінусі. Саме для цього він і спонсорував Зеленського. І що ми маємо сьогодні? Страйк шахтарів, купу проблем  енергетиці та вугільнодобувній галузі. Але ж саме про це притомні люди говорили ще рік тому - але пам'ятаєте, що відповідали виборці Зе на здоровий глузд та логіку? Хоч посміємось? Ну як, смішно сьогодні? І що робить Зеленський? Правильно, він за наші гроші влаштовує собі вихідні, їде на море в Одесу, відпочивати у фешенебельному готелі. У Зеленського під час війни, пандемії та жорсткого падіння економіки - повно вільного часу



 

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma