Enigma Enigma

Сергiй Делін

2023-11-08 08:16:09 eye-2 4489   — comment 5

Совок повернется

1 листопада в 11.00 ЗС України завдали ракетний удар по центру управління угруповання військ "Днепр" ЗС РФ, яке відповідає за бойові діі на півдні України у Херсонській області. Командний пункт був замаскований та розміщувався у пансіонатах "Юний" та "Блакитне полумя" у селі Стрілкове Генічеського району, на Арабатській стрілці. Джерело

Коментар читача:

"Тепер зрозуміла відставка очільника ССО"

У критичний  для країни час ослаблено, реально і за фактом, один із ключових підрозділів армії, відкладено або поставлено під сумнів важливі, можливо, критичні операції - в порушення нормального, НАТОвського процесу - і без скільки небудь зрозумілого пояснення причин.

Чому? Яка була найважливіша, нагальніша причина?

Якщо влада не дає відповіді на ключові питання громадян, то це: совок. Навіть у воєнний час. Особливо у воєнний час. Тому що це безпосередньо впливає і, цілком ймовірно, визначає впевненість і волю суспільства до перемоги.

Закупили якісь куртки чи то літні, чи то зимові, з потрійною накруткою з бюджету якомусь депутату. Три місяці пояснювали що все чудово та патріотично. Люди відвернулися, пред'явлено звинувачення за розтрату. На мільярд (i де його тепер шукати)? І скільки дронів це коштувало, у найкритичний час?

Слухайте: перемога не належить владі. Вона не ще однa декорація, значок щоб повісити на начальницьке крісло. Перемога належить народу; суспільству; громадянам. А влада робить для неї все можливе, і трохи більше. І без мільярдних накруток, совкових: на десятий рік жорстокої війни. Це - зрозуміло. Це – Європа.

Тільки так. Інакше: совок. А совок не переможе у цій війні. Це вже зрозуміло? A кому – ні, i де?

Звідси випливають такі висновки:

1. Українській владі треба перестати грати у війну – це ще позавчора.

2. Перестати знімати серіал "Як ми воювали та перемагали" .

3. Припинити мірятися рейтингами.

4. Припинити нарешті вже закручувати інтриги. Hi, не захоплює, алe ризиків додає. Pеальних ризиків для перемоги.

5. Позбутися нарешті людей вчорашнього дня, очиститися від кар'єристів та корупціонерів.

6. Перестати прикидатися що ніхто не помічає - в упор, "поправки Лозового" та інші навколо-корупційні (якої у нас немає) фокуси. "Обхитрити" в такий спосіб вийде не Європу з Америкою, а тільки себе - свої, власні майбутні покоління. Як уже обхитрили.

7. Покінчити, хоча б на час війни, з теорією та практикою регулярних відпилів та розпилів.

Українській владі треба робити все, що необхідне для перемоги: ще вчора. Сьогодні перевести дух і зробити ще більше. Це не побажання, ні. Тільки жорстка та безжальна потреба. Тому що саме того мільйона чи скільки їх булo? може завтра не вистачить для перемоги. Як уже не вистачило і раз, і два і скільки їх ще рахувати, рази та кола?

Формальні пункти угод-переговорів не припинять совок, якщо не зміниться реальність країни. Якщо влада як не давала, так і не даватиме зрозумілих відповідей на важливі та ключові питання громадян. Жодних сюрпризів тут не буде, ні за три десятиліття, ані за сторіччя.

Маленький, але милий совок не здолає поганого та потворного. Нічого нового ми тут не знайдемо. I знову.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma