Enigma Enigma

Влад Волошин

2019-12-05 21:48:28 eye-2 2802   — comment 1

Списком "іхтамнєтів" в брехливу російську фізію...

Авторитетні світові ЗМІ неодноразово повідомляли про кілька сотень російських "іхтамнєтів" з ПВК Вагнера, які протягом кількох місяців прибули на територію Лівії і воюють за прихильників армії опозиційного до лівійського уряду генерала Халіфи Хафтара.
Напочатку липня 2019-го року Тhe New York Times, посилаючись на високопоставлених лівійських чиновників і західних дипломатів, які стежать за конфліктом, повідомила, що за останні кілька тижнів до Лівії приїхали близько 200 російських найманців, серед яких є снайпери з ПВК "Вагнера". Проте російські високопосадовці вкотре заявляють, що це неправда і закликають подібним повідомленням в світових ЗМІ просто не вірити. Перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов повідомив, що "Не варто довіряти повідомленням цих ЗМІ, подібні новини, що виходять з США, не просто повинні бути триразово перевірені, а ще й 10 разів перевірені знову".
Тобто, Росія не лише знову "затягує звичну пісню під назвою "іх-там-нєт", а й вчергове ганьбиться перед світовою спільнотою, висловлюючи недовіру авторитетнив світовим ЗМІ. Крім того, ця заява яскраво свідчить, що російські чиновники найвищого рангу переконані, що усі ЗМІ - дають неправдиву інформацію (маючи за приклад російські мас-медіа).
https://www.interfax.ru/russia/683155

Але сьогодні представник лівійського Уряду національної згоди (УНЗ) заявив про намір передати Москві список тих росіян - вагнерівців, які воюють на боці Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфи Хафтара, повідомляє Associated Press.
"УНЗ має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про те, що в Лівії перебувають від 600 до 800 російських бійців, і в даний час ми готуємо загальний список для передачі його російській владі", - йдеться в повідомленні агентства з посиланням на главу Верховної державної ради при УНЗ Халіда аль-Мешра.
Після того, як Уряд національної згоди збере докази співпраці росіян з ЛНА, представники його приїдуть до Москви і передадуть ці дані владі РФ, сказав аль-Мешра. "Подивимося, що вони (влада РФ) тоді скажуть", - заявив глава Ради. Тобто, цей список, який складатиме від 600 до 800 прізвищ російських "іхтамнєтів" лівійці планують планують виставити перед брехливі очі російських можновладців.
https://www.interfax.ru/world/686765
Ще один доказприсутності в Лівії вагнерівців оприлюднив днями еміратскій телеканал «Аль-ААН». Він продемонстрував відеозапис інтерв'ю, на якому чоловік-росіянин розповідає про своє перебування в Лівії в якості військового інструктора і найманця «ПВК Вагнера». Арабською мовою голос за кадром зазначає, що людина, яка назвалась Ігор Коліков, відмовилась говорити про подробиці своєї роботи в Лівії і назвала «ПВК Вагнера» «торговою компанією». Сам росіянин зазначає, що вважає за краще зберегти інкогніто. З Лівії, де, за його словами, він навчав лівійських бійців «боям в місті», росіянин повернувся кілька місяців тому - до завершення контракту, так як отримав травму. За його словами, він перебував в основному в Бенгазі і трохи під Тріполі.
https://www.kommersant.ru/doc/4181376
У Лівії вже протягом тривалого часу зберігається так зване двовладдя: на заході, в столиці Тріполі, базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди під керівництвом прем'єр-міністра Файєз Сараджа, а на сході країни, в місті Тобрук, діє сепаратистський парламент генерала Хафтара, який підтримуютьє Росія і за який воюють російські найманці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma