Enigma Enigma

Костюк Олександр

2020-01-25 18:04:56 eye-2 3450   — comment 25

Справжня, повноцінна незалежність від москви- головна і необхідна умова гідного та заможного життя кожного українця.

Корінь всіх проблем України – у відсутності повноцінної незалежності. Всі інші проблеми: корупція,  слабкий економічний та соціальний розвиток, бідність, недолугі , продажні політики – наслідки нашої залежності від москви.

Звичайно, ці проблеми існують і самі по собі, в будь-якій країні світу. Але саме відсутність повноцінної незалежності, збереження інформаційної, політичної, корупційної,  економічної залежності від москви – це той злоякісний корінь, який постійно ЖИВИТЬ практично всі наші суспільні проблеми, вирощує їх до критичних розмірів  і робить їх подолання неможливим в принципі.

Чому? Тому що подолання корупції, економічний та соціальний розвиток України, гідне та забезпечене життя українців просто НЕВИГІДНЕ кремлю, смертельно небезпечне для існування імперії. Тому що за більш ніж 300 років життя у складі імперії ми ніколи не мали цивілізованого, гідного, заможного життя. Натомість мали геноциди, знищення еліт, корупцію, експлуатацію, витягання усіх ресурсів на користь москви. Тому що дивись історію нашої напівзалежності протягом 1991-2014 років. Тому що просто порівняйте Східну та Західну Німеччину до 1989 року, Фінляндію та Карелію, Південну та Північну Корею.

Реальна, повноцінна незалежність: політична, інформаційна, енергетична, економічна, духовна – перша і неодмінна умова подолання корупції, забезпечення економічного та соціального розвитку і як наслідок, гідного, заможного життя. Це точка опори, без якої будівля України не має фундаменту.

Як справжній паразит з великим досвідом виживання в якості паразита, москва виробила досконалі, комплексні механізми утримування залежності своїх жертв. Головні з них:

- політична корупція, вплив на вибори;

- економічна залежність;

-  енергетична залежність;

- духовна залежність через московське православ’я;

- мовна залежність, яка підтримує:

- колосальний вплив в інформаційному просторі;

- пропаганда;

- маніпуляції сенсами, маніпуляція історією.

Кожен крок в напрямку послаблення цих видів залежності – це крок до цивілізованого, гідного, заможного життя. Ми робили ці кроки у 2014-19-му.  Кожен крок до повернення, поглиблення цих видів залежності – це крок до кріпацтва, сірості, бідності, геноциду та смертей. На жаль, ми знову робимо ці кроки зараз.

Декілька стандартних кремлівських маніпуляцій, що застосовуються агентами впливу кремля (політиками, журналістами, «експертами», «лідерами громадської думки») в Україні.

  1. Популярна зараз теза «нужно об’єдінітся і тогда ми станєм сільнимі і процвєтающімі».  Громадянське об’єднання можливе лише навколо спільної громадянської ідеї.  Ідеї існування і повноцінної незалежності СВОЄЇ держави . Це є базис для об'єднання. Якщо цей базис є - інше вторинне (мова, національність, релігія, місце проживання і т.п.). От тільки у більшості жителів Донбасу, та й у багатьох носіїв українського паспорту в інших регіонах України немає саме цього базису – розуміння необхідності існування, реальної незалежності  та розвитку держави Україна. Вони моляться на іншу державу. Вони принципові вороги України, як держави. Чи може стати сильною держава шляхом об’єднання з переконаними противниками самого існування цієї держави? Людьми, які підняли зброю проти існування своєї держави? Це є смертельно небезпечний нонсенс. Це є об’єднання вбивці та жертви.
  2. Тези «какая разніца – какой йазик, памятнікі, історія, церковь»  «почєму нєльзя дружіть с расієй, получать газ по вигодним ценам, торговать, смотрєть рускіє фільми, артістов» посилюють залежність інформаційну, духовну, історичну, економічну,  як наслідок - політичну. Ставити пам’ятник тим, хто знищував твою державу і незалежність – поганий спосіб зробити державу сильною і процвітаючою. Ходити на концерти тих, хто вітав анексію частини території твоєї держави - поганий спосіб зробити державу сильною і процвітаючою. Навпаки, це гарантоване повернення до кріпацтва і бідності. А дружити? Справжня дружба – це дружба рівноправних і незалежних.  Інше – експлуатація і приниження.
  3. Хитра і ефективна маніпуляція: «нужно побєдіть корупцію, унічтожіть олігархов, развіть економіку, стать богатимі і процвєтающімі – і тогда Донбас і Крим вєрнуться самі і нє нужно нікакой особой незалежності». От тільки так це не працює. Тому що в умовах політичної та інформаційної залежності на вищі посади в державі просуваються агенти впливу іншої, ворожої держави, популісти або нікчеми.  Боротьба з корупцією підміняється показухою і звичайним розчищенням хлібних місць для «своїх», лояльних до москви. Боротьба з олігархами – знищенням українського великого бізнесу і захопленням ринку олігархами, пов’язаними з кремлем (Фірташ, Коломойській, Бойко) або й просто росіянами (Новінський). І те і інше зводить нанівець будь-який економічний та соціальний розвиток.
  4. Ще одна маніпуляція - називати залежністю  співпрацю з Заходом, євроасоціацію,  допомогу союзників. Держави, як і люди, живуть в оточенні сусідів – інших держав. Один сусід пропонує тобі чесний обмін (торгівлю) продуктами твоєї праці за зрозумілими, прозорими правилами. Підказує як краще вести господарство, дарує інструменти, допомагає захистити твій дім. Позичає гроші під символічний відсоток і ставить лише одну умову: щоб ти витратив їх на ремонт даху, інструменти, одяг для дітей, а не пропив і прогуляв. Інший сусід відрізав у тебе частину городу, намагається давати накази твоїм жінці та дітям, підливає тобі горілку зранку і ввечері, розмовляє про «дружбу» і підсовує п’яному на підпис дарчу на твоє господарство. То які відносини є залежністю?Залежність у нас одна - зі сходу. З Заходу у нас цивілізація, взаємовигідна співпраця і допомога.

Кожен політик, журналіст, експерт, блогер  який використовує ці маніпулятивні тези – СВІДОМО веде українців, всіх жителів України (незалежно від національності, рідної мови, релігії, місця проживання, політичних переконань) до кріпацтва, бідності та смертей.

Потрібно розуміти,  що альтернатива незалежності України – не відродження СРСР з «безплатними кварті рамі» і «нізкімі таріфамі». СРСР  давно немає і ніколи не буде. Альтернатива повноцінної незалежності України – не рівноправне об’єднання з РФ, не життя як в Москві чи Пітері, і навіть не життя як в Тамбові чи Кемерові. Тому що москва зовсім не налаштована і навіть не може утримувати Україну за рахунок доходів від нафти та газу. Самим вже не вистачає - на Абхазію, Чечню, Придністров'я, Донбас, Білорусь. Альтернатива незалежності у кожного перед очима. Це  доля ОРДЛО. І навіть гірше ніж ОРДЛО - на довгі роки і десятиріччя. В кращому випадку – продовження існування в напівзалежності, з нескінченними змінами влади, обіцянками популістів і імітацією «реформ» та «борьби з корупцієй».

Кожне повторення громадянином України нав’язаних ворогом тез, про «ето наша общая історія», «какая разніца какой памятнік», «што мнє дала ета ваша Україна?», «зачєм ета незалежність» - це  крок до втрати гідного життя, бідності і смерті.

Кожен українець, який спроможеться викорчувати з себе цю облуду, вирватись з  липких тенет московських маніпуляцій, зрозуміти і усвідомити життєву необхідність СПРАВЖНЬОЇ, ПОВНОЦІННОЇ незалежності і державності , зрозуміти і усвідомити необхідність щодня робити зусилля для подолання усіх видів московської залежності – це крапля в океані, це крок України до гідного, цивілізованого, заможного життя.

 

 

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma