Enigma Enigma

Лиза Фроликова

2021-05-18 07:32:27 eye-2 383   — comment 0

Спутник V небезпечно популярний!

Росія активно намагається дискредитувати COVID-вакцини та нав’язати свою вакцину «Спутник V». Україну також, намагалися втягнути в брудну брехливу кампанію з дискредитації європейських вакцин. Прикладом є інформаційна кампанія Кремля проти вакцини AstraZeneca, зокрема поширювали меседжі про зв’язок між вакциною і тромбами, які не підтвердили, але весь світ поставили на вуха.

Росії не звикати до масового зомбування населення. Тому через нав’язування неправдивої інформації про інші вакцини всьому світу Кремль намагається проштовхнути власний «Спутник V». Так, для своєї дезінформації Москва використовує державні ЗМІ, соціальні мережі та навіть офіційні дипломатичні сторінки.

Прокремлівські ЗМІ намагалися дискредитувати Європейське агентство з лікарських засобів і поставити під сумнів його політичну неупередженість. Росіяни поширювали повідомлення, що європейський регулятор нібито цілеспрямовано відкладав видачу дозволу для російської вакцини «Спутник V».

Такі інформаційні кампанії особливо завдають шкоди під час пандемії, оскільки через них життя багатьох людей наражається на небезпеку.

Російську вакцину Україна не купуватиме, не через заборону американського посольства, а тому, що вакцина не довела свою остаточну ефективність та безпечність. Як би цього не хотіли росіяни, але європейські країни не стоять в черзі на закупку «Спутник V». Втім, російські медіа продовжують регулярно писати про те, що все нові й нові країни «цікавляться» покупкою їхньої вакцини, чим і створюють «попит» на неї – принаймні в інформаційному полі.

Самі ж росіяни не надто довіряють «Спутник V»: про готовність зробити щеплення «Спутник V» заявили 40% опитаних росіян, тобто менше половини.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma