Enigma Enigma

Влад Волошин

2021-02-27 17:29:52 eye-2 3487   — comment 1

США демонструє, що "Америка дійсно - повернулась".

В березні 2021 року в Раді Безпеки ООН головоуватиме представник США. Днями американський сенат затвердив нового постійного представника країни при ООН. Цю посаду отримала Лінда Томас-Грінфілд, за кандидатуру якої проголосували 78 сенаторів (при 20 голосах законодавців проти).

Після вручення вірчих грамот Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу вона заявила: - "США знають, що потрібно робити, починаючи від просування прав людини до реформування ООН і врегулювання конфліктів по всьому світу". Лінда Томас-Грінфілд в своїй промові перед журналістами процитувала слова, сказані президентом США Джозефом Байденом під час своєї інавгурації: - "Мультилатералізм повернувся, дипломатія повернулася, і Америка повернулася". - повторила вона, натякаючи Росії на те, що за агресію проти України їй доведеться нести відповідальність.

І не лише за окуповані Крим і Донбас. Джо Байден - новий президент США, дав зрозуміти: "тиснути" РФ будуть по всіх фронтах - від Арктики до екватора. І на підтвердження американських заяв Пентагон продемонстрував, як саме тиснутимуть - оперативно завдавши три ракетних авіаудару по цілях в Сирії.

"За вказівкою президента Байдена ВС США завдали авіаударів по об'єктах інфраструктури, що використовуються групами бойовиків на сході Сирії. Ці групи підтримує Іран. Удари були санкціоновані у відповідь на нещодавні напади на контингент США і коаліції в Іраку", - йдеться в заяві Пентагону, яку розповсюдило агентство Reuters. https://www.reuters.com/.../exclusive-u-s-carries-out...

Американське оборонне відомство уточнило, що удари зруйнували ряд об'єктів, розташованих на контрольно-прикордонному пункті, який використовували підтримувані Іраном воєнізовані угруповання, включаючи "Катаїб Хезболлах" і "Катаїб Саїд аш-Шухада".

"Ця масштабна військова відповідь була здійснена разом з дипломатичними заходами, включаючи консультації з партнерами по коаліції ... У той же час ми діяли в рішучому стилі, направленому на деескалацію загальної ситуації як у Східній Сирії, так і в Іраку", - уточнюється в повідомленні.

Як зазначили джерела Reuters, США завдали три окремих ракетні удари. За інформацією газети The Washington Post, є жертви. Ні Дамаск, ні Тегеран поки не коментували подію.

Кілька днів тому по американському посольству в Багдаді був здійснений ракетний обстріл, відповідальність за який США покладають на Іран і іракські шиїтські угруповання.

Таке "повернення" США Росію вводить "в дрижаки", адже вона розуміє, що доведеться всерйоз відповісти за кілька ситуацій, в яких вона відверто знехтувала не лише міжнародним правом, а й взагалі намагається розхитати світовий порядок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma