Enigma Enigma

Влад Волошин

2021-03-03 21:24:40 eye-2 3492   — comment 0

США може викинути Росію з Судану.

 

Російські інтереси в Судані зіткнулися з американськими. Пентагон також претендує на ряд об'єктів в цій країні, включаючи Порт-Судан, де Росія запланувала будувати свою військово-морську базу - першу на території Африканського континенту. Кілька днів тому в Порт-Судан прибув експедиційний швидкохідний транспортний корабель USNS Carson City з морськими піхотинцями США на борту. Доволі "красномовний" натяк Росії, як їй тут раді...

Арабські ЗМІ повідомляють, що корабель ВМС США прибув в Порт-Судан в рамках військових угод та, домовленостей між Хартумом і Вашингтоном. Останнім часом США і Судан активізували співпрацю в різних галузях, зокрема і у військовій.

Домовившись про будівництво своєї військово-морської бази в Судані, Росія думала, що візьме під контроль морський шлях через Суєцький канал, через який здійснюється понад 10% світових перевезень.

Проте контролювати Червоне море - це скоріш лише мрії Москви, у світової коаліції країн, на чолі зі США дещо інші плани. Сьогодні в районі Баб-ель-Мандебської протоки, яка є найкоротшим шляхом з Атлантики в Індійський океан, вже зосереджені військово-морські угруповання США і їхніх союзників. У порту Джібуті базується 152-е оперативне з'єднання держав - учасниць антитерористичної операції: США, Великобританії, Німеччини, Франції, Іспанії і кількох інших країн. А поруч у цій же країні побудували свою базу китайці.

Свою базу в судані Росія, ще поки-що не почала будувати. Заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов нещодавно повідомив, що в Судані побувала «рекогносцирувальна комісія, яка там працювала, уточнювала технічні можливості і необхідний обсяг допоміжних будівель і споруд. Зараз ми підготуємо доповідь, підготуємо необхідні обґрунтування щодо розрахунку вартості і в установленому порядку будемо приймати рішення про початок будівництва», - повідомив заступник Шойгу, уточнивши, що терміни початку будівництва бази в Судані поки не визначені. Росія найближчим часом планує пеекинути в цю країну свій військовий контингент для охорони земельної ділянки під базу, але можливо, охороняти їм буде нічого, там вже стоятимуть морпіхи США.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma