Enigma Enigma

Валентин Германович Дупак

2018-08-07 07:33:05 eye-2 5281   — comment 0

СТРІТРЕЙСИНГ ПО РІВНЕНСЬКІ або ЛІКИ ВІД НЕРОБСТВА

Чи любите ви стрітрейсинг, як люблю його я? 

Нічні забави автолюбителів-аматорів, стрітресерів та ще там когось. Літо. Романтика....

Та не всім вона чомусь до душі. Останні заїзди, що відбулись у моєму рідному місті 05 серпня на території парковки ТРЦ "Екватор", обурили місцеву громаду. Погугліть відео, посилань мульйон!

Шум моторів, галас та викиди шкідливого диму, у і без того забруднене урбаністичне повітря.

"Двічі дзвонила в поліцію... вони там працюють на місці .. ха ха))) допомагають їм ганяти!!! Що б та сволота поломала всі собі кінцівкі !!!"

"У мене теж терпець вже закінчуется..живу на вербовій...спати не можливо із-.за ціх гасалок....вікна не зачинешь., бо духота.."

"Закрываю окна, в жару и духота ночью, только из за этого ужасного звука! Хотела вызвать полицию! Но в очередной раз с терпела! Да! Конечно я против этих парней! Пусть в аэропорту развлекаются!"

"Та вийдіть і отпи..діть вже їх. Скільки це можна терпіти?
Вийшло б чоловік 200-300 з району і стєнка на стєнку)))"

"Добрий день. Вчора 22 година вул Вербова до Макарової на верх до Велмарту і екватора ціла ширенга машин поїхала з піканням. Оце вони там їздять. У мене діти маленькі заснути не можуть. Звертайтесь у поліцію хай приймають міри до гонок. Це не реально щоб було таке. До 3 ночі."

 

Саме такого характеру дописами майоріла ФБ стрічка у ту ніч.

Заклики до самосуду, дзвінки до поліції...

Речниця рівненської поліції доречі також надала свій коментар:

Оксана Юрченко
… От бачите, за мера Якимця і мого депутатства такого б не було! (Сарказм якщо що). Якщо без жартів, то я як і раніше живу в тому ж районі на Ювілейному, де і хотіла бути депутатом і мені так само це заважає відпочивати. Проблема є! І було б нечесно її замовчувати і когось виправдовувати. Якщо коротко – є прогалини в законодавсті, які не дають діяти рішучіше, є бездіяльність влади і відсутність компромісу з дріфтерами (справа в майданчику, де б ніхто нікому не заважав, однак його поки нема).. (зі статті на Радіо Трек від 05 серпня)

На дані заклики, самі герої перегонів відповідають, що такими акціями фактично закликають до побудови у місті інфраструктури, де можна би було проводити такі перегони.

Офіційний коментар дрифтерів: https://www.facebook.com/uarivnetv/videos/2109883939330899/

Можливо вони й праві. Не знаю. А, що якщо Рівне сьогодні є колискою майбутнього Шумахера?

Та, що на рахунок законодавчого впливу?

Дійсно, прогалини у законодавсві є, як вказала речниця. 

Одна загальна прогалина під назвою "реформа МВС"!

Відсутність засобів фіксації швидкості. Латвійсько-польські боліди. 

А, головне - повна відсутність бажання працювати і думати, зі сторони державних органів.

ВИХІД Є!

Беремо до прикладу парковку віртуального ТРЦ на якому вночі проводяться перегони.

Дана парковка або є приватною власністю, або знаходиться у оренді. Різниці немає. 

Розмітка на даній парковці, а також суворі правила із її обслуговування врегульовані Постановою Кабміну від 3 грудня 2009 р. № 1342 "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів" із переліком тих самих Правил.

Згідно даної Постанови:

"Розміщення майданчиків для паркування за окремими адресами здійснюється у встановленому порядку органами місцевого самоврядування за погодженням з уповноваженим підрозділом Національної поліції." (п.8 Правил)

"Контроль за виконанням цих Правил здійснює уповноважений підрозділ Національної поліції у частині забезпечення безпеки дорожнього руху на майданчиках для паркування та посадові особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради у частині контролю за станом благоустрою та утримання майданчиків для паркування (у тому числі щодо оплати послуг з користування майданчиками для платного паркування)."

"Контроль за виконанням цих Правил у частині стану утримання майданчиків для паркування здійснюється в порядку, встановленому Законом України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності." (п.6 Правил)

ХМ....

Цікаво, а чим тоді займалась рівненська патрулька, а разом із нею міськвиконком?

Виявляється із стрітресерами можливо було щось поробити?!

Виявляється, що приватна власніть на території міста, то не "право на свавілля" - роблю, що хочу!

Методи впливу найрізноманітніші: від законного відлову гонщиків із подальшим штрафуванням, до прямих приписів і величезних штрафів для балансоутримувача (ТРЦ), бо ганяли добродії виявляєть не у чистому полі. Дозвіл надало керівництво ТРЦ, що як я розумію підтримує розвиток такого роду "спорту". 

Немаю зараз бажання детально описувати алгоритм (реформована поліція за штатівським досвідом, впевнений, що має більш кваліфікованих юристів ніж ваш покірний слуга) та й навіщо перегружати голову пересічному читачу.

Та, тра це хотіти робити. Ви - повинні зрозуміти, що децентралізація, то не тільки гроші по різних карманах, а вже й нарешті поява відповідальності на місцях.

Вкотре, раджу написати скаргу на бездіяльність керівництва поліції Рівне. 

Вкотре, раджу подумати до наступних виборів, чи тра голосувати вкотре за сьогоднішніх обранців.

Щодо побудови спецмайдаанчиків для перегонів, то особисто я немаю нічого проти. Дане питання із можливістю його фінасування до прикладу можна винести на сесію міськради. Може й громада у особі нарідних обранців і захоче. Просто не потрібно попирати права інших мешканців міста. То, ніч. Люди. Малі діти (які, мабуть також є і у рейсерів). 

Без поваги один до одного ми не побудуємо те саме очікуване "громадянське суспільство", до якого так закликають популісти всіх мастей.

Не слід забувати і про постійні підпали автівок у місті. Самосуди, що відбуваються по країні - є яскравим симптомом бездіяльності сучасної української "патріотичної" влади.

Повторюсь. На щастя, ми маємо важелі впливу на місцях (за бажання, звичайно)!

Тра мати політичну волю і нести відповідальність (а, краще кару) за довіру покладену на тебе виборцем!

Люблю спорт. Люблю "дріфт" по життю. Та ще більше люблю порядок і шкодую людей.

Та, й це подолаємо.

Слава Україні!!!

Ваш покірний слуга, юрист-правозахисник Дупак Валенти Германович

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma