Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-12-16 06:36:53 eye-2 3521   — comment 0

Суд у Ростові офіційно заявив про армію РФ на бойовому чергуванні на Донбасі (Документ)

Кіровський районний суд міста Ростова-на-Дону у вироку у справі про хабарі під час постачання продовольства офіційно визнав факт присутності ЗС РФ на окупованій території Україні на "бойовому чергуванні".

Цікаві факти ми дізнаємось з матеріалів суду. Суд РФ офіційно фіксує та визнає, що підсудний Забалуєв В.М. з 2019 року працював заступником регіонального управителя з військового харчування "АУП № Ростов-на-Дону".

"У період його трудової діяльності до його обов'язків входили організація та виконання зобов'язань із закупівлі та продажу продовольства та створення необхідного запасу на складі в <адресу". Дане продовольство призначалося для відправки у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території ДНР і ЛНР", - йдеться у вироку.

Він повинен був організувати замовлення, оплату та завантаження машин необхідним продовольством. "Постачання продовольства в ДНР і ЛНР здійснювалося зі складу, розташованого за адресою: <адреса", періодичність поставок 1 раз на два тижні. Колона формувалася більш ніж з 70 машин вантажопідйомністю близько 40 тонн і загальним обсягом понад 1 300 тонн. В асортимент продовольства, що поставляється. входили борошно, консерви, свіжі овочі. Сумарна вартість продовольства на одне постачання становила понад 130 млн рублів", - наголошується у вироку.

Водії, які перевозили вантаж, йдеться у вердикті судового слухання, "ризикуючи власним життям на кордоні знімають номери, віддають документи і під охороною приймаючої сторони прямують до місця розвантаження". З їхньої зарплати підсудний утримував по 1-2 тисячі рублів для хабара посадовцю, від якого залежала успішність постачання продовольства на окупований Донбас. Той вимагав неправомірну вигоду, погрожуючи зірвати "постачання продукції", що здійснюються "на користь… військовослужбовців РФ, які перебувають на бойовому чергуванні в ДНР та ЛНР".

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma