Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-07-06 09:37:52 eye-2 3530   — comment 0

Свідоме блокування головою ДБР закупівель у ЗСУ - абсолютно безпідставне (Відео)

Як відомо, декілька тижнів тому ДБР по політичним мотивам здійснила обшуки у волонтерів та бойових офіцерів, які наразі проходять службу у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ по безглуздім звинуваченням про "розкрадання на закупівлях" речового майна для ЗСУ.

Ну будемо торкатись риторичних запитань чому "крадіжки" на закупівлях розслідують обшуками не у департаменті закупок, а у Центрі, який не має до них відношення. Не будемо торкатись питання, чому вилучили оригінальні технічні умови, необхідні для контролю якості поставлених товарів і необхідною умовою по закону, для прийняття на баланс речового майна ЗСУ, хоча точні копії ТУ знаходяться у вільному доступі на сайті міністерства оборони. Все це зрозуміло, але тем не менш, буде цікаве ознайомитись з ходом публічних випробувань тих самих броників, які вилучило ДБР та про які нам розказував однокашник голови Офісу президента Труба. нагадаю, він виправдував обшуки тим, що "бронежилети прострілюються". Більше інформації надано не було, якщо не рахувати незрозумілої фотографії де зображено прострілений пластиліновий макет невідомого бронежилету. Нагадаю, що через вилучення ТУ для армії заблоковано УСІ закупівлі речового майна. Якщо не розблокувати закупівлі у найближчий тиждень - армія буде без зимового спорядження.

Отже, які саме бронежилети отримує армія у реальності, а не у фантазіях Труби? 

"Пістолет Макарова, вода та снайперська гвинтівка СВД – бронежилети, якими забезпечуються ЗСУ, успішно пройшли балістичну перевірку якості.

Сьогодні, 5 липня 2019 року, на запрошення начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України генерал-майора Dmitry Marchenkoпредставники ЗМІ взяли участь в одному з методів випробувань якості бронежилетів – стійкості до відстрілу. Захід присвячений роз’ясненню основних моментів контролю якості з метою недопущення до експлуатації українськими військовослужбовцями неякісних предметів речового майна.

Журналістам показали процес виробництва елементів засобів індивідуального захисту (бронежилетів) та запропонували обрати виріб, який незабаром випробували балістичним методом в акредитованій лабораторії Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

"Дослідний" бронежилет перевіряли у двох станах: сухому та мокрому (змочування методом "дощування").

Перевірка на відповідність класам захисту здійснювалася відстрілом з різних калібрів: 
1 клас = ПМ = 9 мм = 5 м = 330 м/с; 
4 клас = АК-74 = 5,45 мм = відстань 10 м = 910 м/с 
або СВД = 7,62 мм = 10 м = 850 м/с.

"Дана модель бронежилета успішно пройшла випробування. Наскрізного пробиття немає", - зазначив представник лабораторії.

❗️Варто зазначити, що бронежилет має тримати клас захисту в нормальних та екстремальних умовах: холод, спека, дощ. У нашому випадку м‘які бронеелементи вздовж усієї площі бронежилету - 1 клас, а найважливіші для життя зони закриті жорсткими бронеелементами - 4 клас. Ми маємо право перевірити в нормальних умовах при прийманні за якістю партії, а виробник має перевіряти в усіх 4 типах умов.

При цьому ці захисні властивості повинні зберігатися в нормальних умовах, дуже гарячих, дуже холодних та у вологому стані після намочування.

🔖*ДОВІДКОВО ПРО КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ предметів речового забезпечення військовослужбовців ЗСУ

Представники ГУРСМЗ здійснюють контроль якості засобів індивідуального захисту (бронежилетів) виключно відповідно до укладених договорів та технічних умов (далі – ТУ) на бронежилет “Корсар – М3с” (власником та розробником яких є ТОВ “НВП “ТЕМП-3000”).

Даний виріб перебуває на забезпеченні Збройних Сил від початку російської агресії у 2014 році та до сьогодні.

Оскільки ТУ на бронежилет не є власністю Міністерства оборони України, внесення будь-яких змін нашими спеціалістами неможливе. Однак Головним управлінням тривалий час проводиться кропітка робота щодо розробки власного модульного бронежилету, який має бути не гіршим за показниками якості від виробів, що є на забезпеченні армій провідних країн світу.

#НоваАрмія #бронежилети #ЗСУ"

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma