Enigma Enigma

Dmitriy Grinevich

2020-02-27 13:19:33 eye-2 2505   — comment 0

Світ досі підтримує Україну та вимагає РФ відмовитися від анексії

Сполучені Штати Америки в черговий раз закликали РФ звільнити анексований Крим.  

В США підтвердили: «Крим – це Україна. Відповідно до Кримської декларації 2018 року, американський уряд ніколи не визнає претензій російського агресора на суверенітет над півостровом.

Окупація  Криму та посилення мілітаризації півострову є загрозою для загальної світової безпеки, а утиски з боку країни-агресора прав та свобод мешканців Криму неприпустимі.

Мешканці Криму, які досі вважають його українським продовжують розповідати про безкарні злочини російських окупантів на півострові: кримські татари продовжують зазнавати переслідувань та необґрунтованих набігів на свої будинки та мечеті. При цьому окупаційна влада залякує їх, обмежує проведення культурно-мистецьких заходів та криміналізує Меджліс. До всього іншого, порушуючи міжнародне право, РФ примусово мобілізувала майже 20 тис. Кримчан, які незабаром можуть поповнити ряди незаконних збройних формувань за окупованому Сході України.

За словами глави Держдепу США, за роки окупації в тюрми Росії потрапило понад 80 осіб з Криму, в тому числі представники кримсько-татарської громади. Деякі з них зазнали тортур за мирне протистояння окупації. США закликають Росію звільнити всіх українців, яких вона неправомірно утримує в тюрмах за мирне інакомислення, а також припинити порушення фундаментальних свобод в Криму.

На протязі шести років Росія намагається брехнею і поширенням дезінформації легітимізувати анексію, а також всіляко ігнорує виконання своїх зобов’язань в межах Мінських домовленостей.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma