Enigma Enigma

Олег Бойко

2023-03-10 09:53:09 eye-2 4035   — comment 0

SWOT-АНАЛІЗ «ПРОМОВИ ПЕРЕМОЖЦЯ» #ЗСУ

ТЕМАТИЧНИЙ КОНТЕКСТ

На початку березня 2023 року деякі ЗМІ  провели аналіз скрінів начебто розпорядчих документів органів військового управління із соціальних мереж з вимогами про щоденне виконання військовослужбовцями ЗСУ «Промови (клятви) переможця» і зробили висновок, що це черговий фейк російської пропаганди.

Однак офіційного спростування цього «фейку» від жодного органу військового управління на цей час ще не було.

Представники цього ресурсу також стверджують, що начебто віддане розпорядження ГК ЗСУ від 26.01.2023 №4461/б є «псевдорозпорядженням», а затверджена НГШ ЗСУ від 21.06.2022 «Програма базової загальновійськової підготовки» ТП 7-00(03).01 з додатком «Промова переможця» – фальшивкою.

Зважаючи на суперечливу інформацію, отриману з військ і твердження, що стосуються бойового духу особового складу ЗСУ, пропонуємо методичні матеріали зі SWOT-аналізом «Промови (клятви) переможця» для підготовки і розвитку військових лідерів, не спростовуючи і не підтверджуючи її існування.

Навіщо це робити?

Для того, щоб оцінити позитивні і негативні чинники, виявити загрози і можливості вдосконалення внутрішніх комунікацій військових лідерів у боєздатній команді

Констатуємо, що у цій ситуації можлива СУПЕРЕЧНІСТЬ між позитивним використанням мотиваційних промов військовими лідерами для випливу на мислення, вчинки, дії, мотиви, рішення, спонукання, переконання, підтримання психологічних установок підлеглого особового складу до виконання завдань за призначенням та пропагандистськими гаслами, закликами командирів (начальників) або призначених ними речників, формалізацією (шикування, відосики), фальшивою пафосною підміною вимог Військової присяги, клятв (кредо) етосів військ (сил), методики командирського (бойового) інформування найгіршими зразками «совкової» показухи в ЗСУ.

У кейсі, з метою вирішення означеної вище суперечності, у навчальних цілях розкрито начебто нормативні вимоги, скріни пояснювальної записки, промови (клятви), поняття і категорії, приклади, таблиця SWOT-аналізу.

Для проведення дискусії у боєздатних командах і навчальних підрозділах підготовки та розвитку військових лідерів всіх ланок військового управління запропоновано такі питання:

1. Які сильні сторони промов (клятв) показано у прикладах №1 і №2?

2. Які слабкі сторони, загрози і можливості промов (клятв), які показано на прикладах №1 і №2 можна визначити додатково і які не вказані у SWOT-аналізі?

3. Наведіть приклади мотиваційних промов (клятв) військових лідерів з мілітарної історії і бойового досвіду?

4. Оберіть, щоб Ви хотіли почути перед боєм від свого командира, який визнається як військовий лідер:

· заклики і гасла ментального "замполіта";

· "Промову переможця", текст якої затверджено у вищому органі військового управління;

·  спільну молитву до Бога;

·  "Молитву українського націоналіста";

·  Бойове інформування зі зрозумілими відповідями на питання: навіщо, що, де, коли і як робити?;

·  погрози "посиленої відповідальності"?

 5. Чи спроможні ви підготувати і проголосити наратив задоволення комунікаційних потреб особового складу у конкретній бойовій ситуації у ролі військового лідера?

Скачати методичні матеріали кейсу можна на телеграм-каналі ВІЙСЬКОВЕ ЛІДЕРСТВО 

 #Бойове_лідерство_українців

#Місія_насамперед_люди_завжди

 ГО «Український центр військового лідерства»

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma