Enigma Enigma

Serg

2020-07-28 17:07:05 eye-2 2519   — comment 0

Терористи «ДНР» здійснили наругу над тілом вбитого медика

Все, що потрібно знати про російські окупаційні війська та терористів «Л/ДНР».

Командування Операції Об’єднаних сил повідомило, що 13 липня 2020 року при спробі евакуації загиблого розвідника у «сірій зоні» біля Зайцевого терористи обстріляли групу, яка мала забрати тіло. При цьому, обстріл був здійснений попри домовленості про режим тиші. Разом з тим, військові мали білі каски, підтвердженням якого є кадри з дрону.

Після обстрілу було вбито військового медика Миколу Іліна та поранено сержанта Ярослава Журавля, які залишалися на полі бою. При цьому, українська сторона через СММ ОБСЄ зверталася до терористичних угрупувань для того, щоб забрати військових, які був у складі евакуаційної групи та мали відповідні «білі позначки». Однак, бойовики відмовляли у вказаному.

«При цьому ворог самостійно здійснював пошук та затягував час. Свідоме затягування противником часу призвело до жахливих наслідків. Поранений військовослужбовець не отримав своєчасної медичної допомоги, в результаті чого стік кров’ю та загинув», – йдеться у повідомленні командування ООС.

Після повернення загиблих українській евакуаційній групі «Евакуація-200» було помічено незворотні трупні зміни, що свідчить про те, що їх не зберігали за всіма правилами у моргу.

При цьому, терористи здійснили розтин тіла військового медика для того, щоб судмедексперти не змогли встановити з якої зброї було вбито військових.

«Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області», – зазначається у повідомленні командування ООС.

Разом з тим, за повідомленням командування ООС, група евакуації виявила російську протипіхотну міну ПОМ-2. Вказані міни виготовляються виключно в Російській Федерації та є забороненими Оттавською конвенцією.

У командуванні ООС також звертають увагу на те, що вся ситуація з перешкоджанням пошукам пораненого і евакуації тіл суперечить Женевській конвенції про захист жертв війни.

Вказана ситуація вкотре доводить, що російські окупаційні війська вирізняються своєю жорстокістю та нелюдяністю, а також не мають наміру виконувати Мінські угоди і дотримуватись міжнародних угод.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma