Enigma Enigma

andriy98

2020-08-10 15:40:59 eye-2 397   — comment 0

Терористичні загрози в Україні

Для України проблема протидії тероризму набула особливої актуальності з початком агресії з боку Російської Федерації, яка порушила територіальну цілісність нашої держави та загрожує її незалежності. Відзначається посилення інтересу до України з боку міжнародної організованої злочинності у сферах незаконної міграції, контрабанди зброї, небезпечних матеріалів та наркотичних засобів, відходів біологічних та хімічних речовин, ядерних матеріалів.

Дії незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР", зокрема обстріли цивільних об'єктів та інфраструктури, що спричиняють численні жертви серед цивільного населення, здійснення диверсій, створення перешкод у роботі спостерігачів міжнародних організацій, загроз їхньому життю і здоров'ю, характеризуються у міжнародній правоохоронній практиці як терористичні.

Варто звернути увагу на внутрішні міграційні процеси, в тому числі спричинені збройною агресією РФ проти України, а також загострення міграційної кризи у світі. Терористичні загрози, які постали перед нашою державою, вимагають удосконалення функціонування загальнодержавної системи боротьби з тероризмом.

Відповідні зусилля повинні спрямовуватися на впровадження дієвих механізмів локалізації терористичних ризиків для об'єктів можливих терористичних посягань.

Враховуючи, що терористичної загрози не можна уникнути повністю, важливим є її сприйняття суспільством як загрози усвідомленої і контрольованої. Це знижує рівень страху серед населення, дозволяє уникнути паніки, вживати узгоджених заходів, а також зменшити наслідки терактів.

 

Рекомендації щодо дій населення в разі виявлення підозрілих предметів, які можуть бути використані для вчинення терористичного акту.

Одразу звертатися до правоохоронних органів у разі виявлення зброї, вибухових пристроїв або підозрілих предметів, надходження інформації про підозрілих осіб, ознаки терористичної діяльності за цілодобовими телефонами:

- "гаряча лінія" Управління СБ України у Львівській області

(032)261-61-43;

- оперативний черговий ГУ Національної поліції у Львівській області «102»;

- оперативний черговий Управління ДСНС України у Львівській області «101» або «112».

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma