Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-09-19 12:20:56 eye-2 3544   — comment 0

Facebook знає про торгівлю людьми через мережу, але нічого не робить - The Wall Street Journal

Світове авторитетне видання провело власне розслідування, виявивши багато негативних моментів в роботі Facebook. Найважче звинувачення: керівництво соцмережі знає, що її використовують торговці людьми в країнах третього світу.

Журналісти дізналися про багато негативних моментів в роботі Facebook, що ретельно ховаються керівництвом мережі від загалу. Керівництво соцмережі знає про проблеми та  нічого при цьому не робить, або не хоче робити. Репортери WSJ пишуть, що вивчили внутрішні документи корпорації Facebook - робоче листування співробітників і проекти звітів для керівництва компанії.

Найбільш їх вразило кілька моментів:

- Правила Фейсбук не єдині для всіх, хоча засновники мережі стверджують зворотне. Є приблизно 6 мільйонів акаунтів, що належать знаменитостям, які можуть порушувати всі правила спільноти Фейсбук і їм за це нічого не буде. У 2019 зірковий футболіст з Бразилії Неймар опублікував у себе фотографії оголеної жінки у відповідь на звинувачення в згвалтуванні. Після чого ця жінка зазнала кібер-буллінг, а пост звичайні модератори видалити не змогли - привілеї.

- Керівництво компанії має статистику щодо негативного впливу Інстаграм на користувачів - але ігнорує це. 

- Алгоритми новинних стрічок ФБ надають перевагу тим постам, що тиражуються часто пересилаючись. І це зовсім не котики, а шок-контент. Саме через це, ваша стрічка  доволі часто показує вам або російську пропаганду,або пости , що базують на теоріях змови. 

- Facebook знав про те, що платформу використовують торговці людьми в африканських країнах, пише видання. Яких-небудь конкретних дій компанія не зробила. Тобто реклама торговців людьми не блокувалась належним чином.

До речі, тільки у Фейсбук я періодично бачу рекламу фальшивомонетників. Але лише за згадування слів "москаль", "русня" або Азов - ваш акаунт блокують миттєво. 

Мабуть саме тому багато користувачів йдуть з Фейсбук в інші мережі, наприклад у українських користувачів набуває популярності нова криптосоціальна мережа Sl8 SL8 це як новий біткоїн - і ось чому

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma