Enigma Enigma

Ігор Бондар-Терещенко

2021-11-28 10:13:30 eye-2 3990   — comment 0

Як змінити сценарій

…Такі речі дуже важливі, і не лише для того, щоб втулювати якийсь товар. Змусити людину вважати вашу ідею своєю, про що наразі мова у книжці Орена Клаффа "Змініть звичний сценарій" (Х.: Vivat) – уміння, яке можна прикласти у всіх галузях життя.  

Наприклад, презентувати свою роботу і переконати, що саме ви молодець, проявити себе не лише під час співбесіди чи ділових переговорів, але й у розмові з коханою людиною. "- Мені здається, чи ти вважаєш, що я ідіот? – Зауваж, ти сам це сказав! " Ну, або зацікавити потенційних партнерів своїми ідеями (не про їхню тямущість, а, скажімо, про унікальність як спонсорів) - усе це, погодьтеся, потребує особливих навичок.

Автор книжки - партнер інвестиційного фонду приватного капіталу на 200 мільйонів доларів. Непогано, чи не так?  Будучи експертом з продажу, який укладає успішні угоди на мільярди доларів, він допоможе вам стати переконливим. А вже ви самі по ходу дії зміните сценарій, використавши «комерційні» поради у власних, нехай навіть дрібних інтересах. З дрібного складається велике, як відомо, і ви можете крапля за краплею навчити переконувати ближнього, що ви і ваша справа (товар, проект) – саме те, що йому треба. Тобто мета цієї книжки — показати вам, як донести ідею до іншої людини, щоб вона нею зацікавилася, оцінила й полюбила.

То як навчитися просувати, а не втелющувати, підштовхувати інших до ухвалення рішень на свою користь, а не змушувати до цього? Або як, зрештою, навчитися вирізнятися з-поміж інших та змінювати звичний сценарій – розмови, балачки, переговорів. Тобто секрети, викладені автором, ви достоту зможете застосувати на практиці: чи то у спілкуванні з босом, чи то під час пітчингу проєкту перед інвесторами, ба навіть у сварці в трамваї.

 

Ілюстрація: Олександр Іванов

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma