Enigma Enigma

dvornik_patriot

2020-06-07 04:39:27 eye-2 54   — comment 1

То яка система краща?

Давно точаться срачі що до якісної світової системи. Та марно. Поки що нема чого обирати. Одна лажа. І виходить ця лажа з глобальності питання.

Ще Амосов писав що світову систему зуміє зробити тільки - над.компютор. Коли прорахує всі варіанти розвитку. Та це не можливо. 

Ще Амосов диферінціював нашу поведінку та світові системи з внутрішнім рівнем задоволення. Людини. Все базується на нім.

Тобто,якщо ви собою та життям задоволені то - система збалансована. А тут виникають нєжданчики. Бо конкуренція людей ,увесь час, змушує нас вигадувати собі нові вершини задоволення щоб на тлі інших відрізнятись вв якісну чи кількістну сторону. Що робить нас не рівними,апріорі. Тобто - сталих критеріїв оцінки задоволення майже нема. 

Навпаки,ми здатні вигадувати самі собі ці критерії та факт задоволення щоб на його тлі принизити опонента,що може й отримав його насправді,але ви його ніяк не визнаєте.

Тому - людина ніколи не зупиниться в пошуку якості життя якщо її не зупинити. Такими перепонами до бігу за горизонтом мають стати закони суспільства що наблизять нас до усвідомленого існування.

А критерієм усвідомленого існування мають стати оцінкові міркування здоров'я планети. Як еталону.

І на цім тлі,тлі здоров'я планети, ВСІ системи світу просто тьм'яніють,не витримуючи критики.

За що боролись? , як кажуть. За що воювали та воюють наші воїни та діди? За які цінності? 

Тоталітаризм? А що він нам дав? Демократія? А що вона нам дала? Світу. 

Ми на шляху? А скільки ще туди трухикати до того світового щастя? Сто? Двісті? Років.

Якщо світ живе егоїзмом та думами про власну шкіру. Кожен за себе. 

Ті не сміливі кроки ж20 та ж7, країн що мають статус лідерів, у світовому вимірі, нічого не варті бо тануть в сліпоті виборця та страху влад перед ними. 

Тобто скрізь домінує людська жадібність яка через призму виборця,задуреного тими ж жадібними світовими оілгархами, вихолощує людину як примата - людини розумної.

То що будувати Україні? Не знаю. Я би обрав власний шлях. Відокремлений. Нехай не ситий зате і не залежний від інших заблудших овець.

Україма має власний та неповторний світовий досвід,якого не мають ні ЄС ні США. Ні росія. З великим науковим та культурним потенціалом.

Саме в нас може зародитись нова світова культура. Толерантна до всих та не залежна. 

Тільки таку культуру будуть поважати. 

Паралельно треба вибудовувати співпрацю з усіма іншими культурами оскільки ніяка з них не має переваг у світовому вимірі. Ні російська ні американська ні європейська.

Таким чином,ми, з відомих перетворюємось на ведучих. За собою. Народ підтримає. Відчує смак до перемоги. Смак до майбутнього. 

Ми маємо дружити з усіма країнами світу та з різними ідеологіями остаючись нейтральними до усіх та переймаючи довсід УСИХ культур та народів той що нам потрібен для розвитку а не стримує нас в рості.

Домінування одної з країн можливе тільки на виборній основі членів країн ООН а не по вазі гаманця чи кількості атомних субмарин. 

Якщо хтось хоче в світі домінувати нехай докаже спроможність прикладом розумного існування а не понтами чи силою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma