Enigma Enigma

Oleksandr Tkachuk

2020-01-18 09:08:51 eye-2 2502   — comment 0

ТОП 10 помилок при замовленні сайтів у вебстудії

Думаю, 70% людей, які замовляли розроблення сайтів у вебстудіях могли б з легкістю написати вказану статтю. Разом з тим, хочеться полегшити життя замовникам (та й собі), щоб вчитись на чужих помилках.
 

1 помилка. Не замовляйте сайти в тих студіях, чиї сайти написані на CMS або написані погано.

Сайт – це лице вебстудії. У випадку коли має неякісно написаний сайт – не варто сподіватися що вам дістанеться кращий. (швидкість сайтів можна встановити на  Gmatrix, Pagespeed Insights та Think with Google, для об’єктивності бажано перевірити на кожному із сервісів).

Коли сайт вебстудії написаний на CMS – значить у неї не має своїх розробників, або ж вони не по карману цій вебстудії. Справа в тому, що CMS дають вичерпний набір інструментів, які під індивідуальні замовлення підходять не завжди. Це десь так, якби ви купували шкіряну куртку у продавця, який одягнутий у породистий дермантин. Повірте, це важливо!

 

2 помилка. Не замовляйте сайт, якщо Вам спочатку сказали ціну, а вже потім уточняють дизайн та техзавдання. Ціна визначається лише після перших двох пунктів. Це якби ви замовили прокласти дорогу, вам сказали ціну 100 тисяч, а ви не уточнили чи це має бути щебеневий насип чи автомагістраль. Скажу Вам чесно, підрядних автомагістраль не побудує, навіть якщо скаже Вам суму вдвічі більшу за вартість автомагістралі. 


3 помилка. Одразу уточняйте чи в суму входить вивантаження сайту на сервер, ключ SSH та перехід на https протокол, скільки буде коштувати підтримка сайту та що в неї входитиме. Https – це захищений протокол передачі даних, без якого Google може не допустити клієнтів на Ваш сайт. Ключ SSH здебільшу видається безкоштовно при замовлені домену, проте в разі коли вебстудія зекономить і замовить Вам безкоштовний домен – за вказаний сервіс прийдеться вже доплачувати. В підтримку сайту як мінімум має входити підтримка Https (продовжується щотримісяці, або щопівроку), своєчасна проплата хостингу та можливість внесення незначних правок на сайт.

 

4. помилка. Уточняйте якою буде швидкість завантаження сайту (перевірити можна на Gmatrix). Вона не повинна перевищувати 5 секунд, а показники сайту на вказаному сервісі не повинні бути нижчими за 70%. Часто буває, що при хороших показниках у 80% навіть 90% швидкість завантаження сайту складає 8-20 секунд. Це не допустимо, оскільки пошуковий робот залишає сайт після 5 секунд очікування, що може призвести до не потрапляння вашого сайту в індекс

 

5. помилка. Сайт, зроблений на конструкторі сайтів (wordpress, jumla, open cart та ін.) не може коштувати більше 500$ (разом з дизайном, оскільки він є типовим). Зазначена сума і вище - ціна інтернет магазин на CMS платформі. В решті випадків ви платите за офіс, менеджерів, консультантів, але не за свій сайт.
 

6. помилка. Повинен бути договір, невідємною частиною якого є технічне завдання та дизайн. Договір без ТЗ та дизайну – це щось абстрактне та ні про що, в результаті ви можете сподіватись лише щасливий випадок, оскільки збільшення вартості робіт виконавець обгрунтує появою необговорених забаганок замовника.

 

7. помилка. Якщо вебстудія не займається SEO – тікайте.  детальну інформацію можете прочитати у нас на сайті https://avalan.studio/ua/article/top-10-pomilok-pri-zamovlenn-sajtv-u-vebstud/

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma