Enigma Enigma

Дарія Марущак

2019-06-28 08:01:49 eye-2 3756   — comment 1

Zero Waste: найактуальніші еко-товари сьогодення

Еко-товари швидко стають модним трендом. Вони не тільки несуть у собі концепцію zero waste, а і є естетичними та зручними у використанні.

1. Кокосові чаші, ложки, вилки

Кокосовий посуд виготовляється із шкарлупи кокоса і кокосових пальм, та є ручною роботою. Кокосові чаші, ложки та  вилки є не лише екологічними, зробленими з природніх матеріалів, а і візуально привабливими. Розмір тарілки варіююється у межах 500-600 мл.

У закладах харчування все частіше поширюється тенденція використання кокосових чаш для боулів. Боул являє собою подачу страви, коли різні продукти ріжуть окремо та викладають у глибокій мисці. Фішка боулу - у привабливій подачі. Індігрієнти не потрібно перемішувати між собою, варто лише насолоджуватись.

Вартість кокосової чаші: від 280 грн, дерев'яні прибори: від 70 грн.

2. Keep Cup

Keep Cup - це альтернатива одноразовим паперовим або пластиковим стаканчикам. Засновники бренду Keep Cup є прихильниками еко-руху і активно популяризують цю тенденцію після того, як почали турбуватися про обсяг одноразового посуду, який вони використовували у своїх власних мельбурнських кафе.

Ціна: від 299 грн (в залежності від розміру)

3. Шопери

Сумки-шопери це екологічна альтернатива звичайним пакетам. Окрім цього, їх дуже легко носити з собою, а їх зовнішній вигляд може довершити ваш образ.

Ціна: від 20 гривень (залежить від розміру та бренду)

4. Бамбукова зубна щітка + бамбуковий тубус

Бамбукові зубні щітки - екологічний предмет гігієни для поціновувачів натуральних продуктів. Їх головна перевага - довговічність, а також анибактеріальні властивості. Щетина м'ягка, в комплект до щітки можна обрати бамбуковий тубус.

Ціна: щітка - від 40 грн, тубус - від 100 грн

5. Соломинки

Мабуть, найдоступніший спосіб почати рухатись у сторону еко. Соломинку можна обрати з нержавіючої сталі, скла та бамбуку. Рекомендую обирати сталеві, адже вони довговічні, практичні, і дуже легко миються. Є варіанти соломинок у різних варіаціях: прямих або зігнутих, та кольорах до душі.

Ціна: від 20 грн

6. Люфа

Люфа - натуральна, гіпоалергенна та біорозкладна альтернатива паралоновій губці. Може використовуватись як і для тіла, так і для посуду. Відноситься до сімейства гарбузових, саме тому її плід дуже схожий на кабачок. Довго слугує та швидко висихає.

Ціна: від 30 грн

7. Мильниця

Виготовлена з дерева-бука і шкіряного канату, є біорозкладною. Естетична, зручна, не дозволяє милу прилипати.

Ціна: від 100 грн

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma