Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-12-26 17:35:56 eye-2 3304   — comment 2

Тотальна інтернет-цензура режиму Зеленського у новому законі від Мінкульту

Справи будуть розглядатися за прискореною процедурою і без участі представників онлайн-медіа, якщо вони на момент позову не встановлені.

Про це йде мова в законопроекту про медіа, який Мінкульт має намір внести до парламенту вже на днях.

У ньому виписаний механізм блокування сайтів, на яких знайдена інформація, що порушує законодавство.

"Заборона поширення медіа на території України відповідно до цієї статті Закону реалізується в формі обмеження доступу до сайту онлайн-медіа", - йдеться в законопроекті. Якби ініціатива була спрямована виключно на протистояння російським пропагандистським медіа - це було б чудово. Але ми всі прекрасно розуміємо, що режим Зеленського буде використовувати цей закон для зачищення медіапростору від тих, хто конструктивно критикує реваншистські дії зеленої влади.

Уточнюється, що відбувається це за рішенням суду, куди звертається Нацрада. Слухання йдуть за скороченою процедурою і незалежно від того, чи встановлений власник сайту. Тобто можна піти в суд, заявити, що бенефіціара не знайдено і розповісти судді що завгодно, користуючись ВІДСУТНІСТЬ другої сторони.заблокувати будь-який сайт, навіть не викликаючи його представника в суд. І після цього ресурс може простоювати близько двох тижнів. Що означає смерть сайту. Навіть якщо він насправді нічого не порушував, а Нацрада винесла рішення помилково. 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma