Enigma Enigma

Виктория Солодухина

2022-05-11 06:04:00 eye-2 4258   — comment 2

Трохи зради про Арахамія, пардон, про Жванія:

Трохи зради вам. Не моєї. Від Чорновіла. Про Арахамію, пардон, про Жванію. Мені заходить, бо нема в мене восторгу та тупої віри до рідної влади.

Вірю тільки в ЗСУ!

Отже:

Джерело, звісно, так собі, але звідкись же ця інформація взялася. Отже, один телеграмканал і Антон Геращенко (я ж казав: джерело сумнівне) сповіщає про загибель екс-нардепа від Ющенка, а потім Януковича, екс-міністра від Тимошенко, рашистського пропагандона, олігарха та багато іншого Давида Жванії.

Жванія вже давно мав рашистське громадянство та вважався неофіційним куратором української ядерної енергетики від московського росатома.

Особа він одіозна. Багато хто не міг зрозуміти, як Віктор Ющенко міг пригріти біля себе таких московських перевертнів, як Жванія чи Чєрванєнка (а їх там десятки були). Брав участь у кількох рашистських інформатаках проти України та персонально проти Петра Порошенка.

Ну, то й умер.

Подох Яким і х*й з ним...

Так би й сказав, якби не дивне місце загибелі. За даними згаданих джерел відійшов Жванія до пекла з околиць села Новопокровка Оріхівського району Запорізької області.

Там зараз проходить лінія фронту. А Жванію накрила артилерія в сірій зоні поблизу останнього рашистського блокпоста. Тут усі відразу згадали Запорізьку АЕС і те, що Жванія курував наш Енергоатом та лобіював використання руских твелів. Але його прикінчили не біля Енергодара, де його поява разом із окупантами нікого б не здивувала, а дуже далеко звідти.

Що робити мільйонеру в такому незатишному місці на лінії вогню?

Якщо ця історія правдива в усіх деталях і місце загибелі ніхто не переплутав, то варіант лише один - Жванію переправляли на підконтрольну територію України для зустрічі з кимось.

І ця зустріч, мабуть, була лише напівофіційною.

Бо для неофіційного контакту перехід у цій зоні активних бойових дій занадто ризикований та навіть нереальний. А Жванія не був надто рисковим хлопцем.

А для повністю офіційного вибрали б Дубай, куди Зеленський підписав би дозвіл на виїзд для відповідного співрозмовника (як він це вже зробив для кума медведчука Холодова).

Ще раз, якщо це все правда й Жванію утилізували саме біля Новопокровки, то це якраз рівень напівофіційних контактів. Наприклад, домовленість про коридор досягнули десь у СБУ чи в будановському ГУР, узгодили з кимось у рашистському гру.

Але ж військовим пояснювати всі деталі не ризикнули, просто попросили в той сектор не стріляти. Ці й не стріляли, а інші отримали нову американську зброю і з віддалених позицій вирішили нарешті накрити зловредний блокпост чи якусь батарею, яка тероризувала навколишні наші позиції.

Так буває, коли домовленості занадто брудні та не санкціоновані на самому верху й інформувати про них на рівні командування не хочеться.

Це все були більш-менш об'єктивні речі.

А от для чого олігарх пішкодрала йшов через лінію фронту?

Про що мав домовлятися?

З ким?

Чому не вистачило переговорів онлайн?

Тут уже тільки конспірологія.

Моя версія, що Жванія, як куратор ядерної енергетики хотів протягнути дещо по своїй темі. Не про якісь мирні ініціативи чи інше, бо для цього в Зеленського є Абрамович та арахамія з мединським.

Запорізька область, ЗАЕС, ядерний олігарх... Південь України, який пуйло вже відкрито зібрався анексувати.

І з того, як відверто здавали Херсон, нову Каховку, Мелітополь та Енергодар, як відкликали генерала Марченка за день-два до ймовірного звільнення Херсона, зрозуміло, що з кимось дуже впливовим з Києва здача регіону була погоджена.

Але ЗАЕС - це не елеватор із зерном. Її не вивезеш і просто так не анексуєш та не переключиш на власне управління. Купа ядерних терористів з росатома там простирчала пару тижнів, нічого не змогла зробити й утекла до москви.

Чомусь мені здається, що мала відбутися надзвичайно конфіденційна розмова між тим кимось дуже впливовим у Києві та особою, яка в темі та представляє інтереси кремля й росатома про якесь неофіційне спільне управління ЗАЕС.

Хто в курсі багатьох технічних нюансів, той зрозуміє, яке широке коло питань потрібно вирішити для реалізації такої відвертої зради.

Напевно, що на цій стадії інформувати Зеленського не могли. Він, звісно, абсолютно некомпетентний у всьому, але щось таки розуміє. А тут же все занадто брутально. І третім особам такі розмови не довіриш, і сам високий переговорник не може з Києва в Дубай скочити. От і викликали Жванію на переговори в Київ по не зовсім гарантованому будановському каналу.

А в ЗСУ не здогадувалися.

Або навпаки, все зрозуміли...

Вірю в ЗСУ!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma