Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-09-07 13:39:59 eye-2 3481   — comment 8

Це ляпас будь-кому, хто хоче правди по MH 17 - Нідерланди про видачу Цемаха

"Уряд (Нідерландів) безуспішно намагалося дійти до вищого рівня керівництва (України), намагаючись переконати Україну, що Цемах не повинен бути частиною великого обміну полоненими" - глава МЗС Нідерландів Стефан Блок.
Тільки тиск Нідерландів змогло змусити Зеленського дати слідчим міжнародної слідчої групи допитати Цемаху. Він хотів віддати його путину без допиту.


Представник правлячої партії D66 Шоорд Сьордсма: «Це ляпас будь-кому, хто хоче правди і підозрюваних по справі MH17 в суді. Я думаю, що розчаровує те, що Україна видала цього підозрюваного Росії, країні, яку ми вважаємо відповідальної за знищення MH17».

Фонд родичів загиблих Vliegramp, звинувачує Росію в явній опозиції і перешкодах правосуддю. «Якщо я бачу, що Цемах не є громадянином РФ і, тим не менш, бере участь в обміні в'язнями, тоді тиск (Путіна) на Україну мав бути дуже сильним», - сказав у відповідь голова організації родичів Піт Плоег. «Росія блокує і протидіє розслідуванню Об'єднаної слідчої групи, утримуючи підозрюваного подалі від кримінального розслідування і судового переслідування».

За словами Плоега, Росія також ігнорує резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН. «Ця резолюція зобов'язує росіян співпрацювати в розслідуванні». Він здивований, що Цемах, колишній військовий командир проросійських сепаратистів в Україні, тепер відданий РФ, незважаючи на те, що він громадянин України. «Це не добре і дуже погано для родичів, що підозрюваний більше не доступний».

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma