Харчова добавка Е200 – сорбінова кислота – поширений у харчовій промисловості натуральний консервант, який допомагає захищати продукт від утворення шкідливих мікроорганізмів тим самим продовжуючи його термін придатності. Якщо вам потрібна сорбінова кислота купити її можна всього за кілька натискань мишкою, замовивши у спеціалізованому інтернет-магазині.
Ви можете прочитати на сайті всі інформацію про товар та вибрати потрібну вам кількість і спосіб доставки, а для оформлення замовлення скористатися спеціальною формою або зателефонувавши менеджерам. Заходьте на https://megachem.com.ua/ua/ й обирайте без зайвої мороки.
Сорбінова кислота є природним консервантом, який до промислового використання діставали методом ферментації з ягід горобини (латинською горобина – Sorbus, тож кислота і назву дістала від неї) починаючи із середини XIX ст. Згодом кислоту почали синтезувати в лабораторних умовах із хімічних речовин.
Вигляд сорбінової кислоти нагадує звичайну лимонну кислоту – це дрібні кристали, які не мають кольору і вираженого запаху.
У воді кислота дуже погано розчиняється, тож потрапляючи в людський організм, також не повністю розщеплюється шлунковими соками і може виводитися з організму в незмінному вигляді або всмоктуватися у стінки шлунку. Але для цього потрібно спожити дуже велику кількість добавки.
Загалом речовина належить до класу безпечних для людського здоров’я, вона не токсичною чи канцерогенною.
Основні корисні властивості:
-
запобігання утворенню грибків та цвілі, водночас не знищуючи власних корисних бактерій продукту;
-
унеможливлення бродіння та утворення дріжджових клітин;
-
збільшення терміну придатності продукту.
Вплив на здоров’я
Вважається, що сорбінова кислота може впливати на засвоєння вітаміну В12, потрібного організму для нормальної роботи нервової системи, тож її вживання потрібно нормувати. Крім того, надмірна кількість цієї кислоти в організму може призвести до алергічних реакцій та висипань на шкірі. Не шкідливою є кількість Е200 у розрахунку 12,5 мг на 1 кг маси людини.
Сфери застосування добавки
Сорбінова кислота як консервант входить до складу багатьох молочних продуктів, зокрема сирів, а також ковбасних виробів, копченостей і навіть ікри, де запобігає виникнення шкідливої мікрофлори. Крім того, Е200 використовують і як емульгатор під час виробництва:
-
плавлених сирків;
-
молочних десертів і глазурованих сирків;
-
консервації;
-
сухих сніданків;
-
соусів та майонезів;
-
джемів і варення;
-
вин, соків та інших напоїв.
Крім харчової промисловості, сорбінову кислоту застосовують у виробництві тютюну, косметичних засобів та паковання для продуктів.
Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma