Enigma Enigma

Jakiv Kutowyj

2019-11-16 16:46:43 eye-2 3036   — comment 0

Цівокі* і Тереза

Цівокі* і Тереза

Зара в горах жиєсі люкс. Брати-турки всюда дороги поробили. І помежи селами і всередині до хати майже кажного війта. Де хоч, курва, мож доїхати. Іно сі лишив кавалок межи Заліктем і Підбужом. Але там, то ше не скоро зроб'ят. Бо тоті селяни спокон віків межи собов сі прали*, но і до тепер сі товчут. Нич їх не стримує, окрім злої дороги. Тому в райраді рішили - най бде, як є, бо гет сі позабивают, до шляка ясного. Хто тодийка бде там жити?

Але про тоті вОйни домові я вам потім повім, люде, а зара про цівокі.

Раньче, коли я ше був малим гівнюком, то як в селі ставили хату чи стайню ніхто не знав, шо таке цівок. Бо то був дефіцит і без него тиж файно сі будувало. Але, як то свиньство прийшло до нас, то настала єкась кара, люде. 

Була в нас корова. Фист яка файна. Ми, як малими були, доїли корову хто борше. Цицкі  неї були вЕликі, курва, як офісний кулєр. То я завше вигравав. І то ніц, жи три літри молока у видри, а штири в ґумаках. Головне, би швидше за брата. Молока два видра нараз давала. Але і прикра була. Аніраз не хтіла сі слухати господарє. Навит незнаю за шо ї Терезов назвали.

Так от, люде, найгірше, жи жерла все підряд, курва, і любила по будовах ходити, шо капєц, люде. І все єкісь, курва, збитки зробе. Робочі в обід канапки си порозкладают, а то дурне прийде, порзганєє їх по саді, ззість всьо, курва, бімбром зап'є, а потомка бігає за тими йолопами, бо вна бачте,  бавитисі хоче. Крик стоїт, курча ляґа, як на стадіоні. Но то я лечу, шо метеорит, прибігаю, а ті робітники по деревах сі поховали, а попід ними моя корова ходе і сі шкірит на всю пащу. Так любила на будовах сі пасти і не було на то ради аніраз...

А то вапна сі налиґає чи фарби. На якість молока то не впливало. Лише як троха більше вапна, то відра не витримували, иржавіли в момент. І жжоґа після такого продукту пекла шалено. А як сир робили, то жентицю* з-під него мож було сміло в а'кумулятори лєти, така остра була. І сир тверделезний був, як цегла австрійска. А як квасного молока сі на п'єш, то до виходка можеш і не добічи.

 Іно найгірше, люде, то з тими цівоками. Бо як піде дурне на будову та й сі наїсть того хуйоства, то вни потім їй стирчат з жилудка, як бадилє. То з єдного боку, а то з другого. А де ви виділи таке цудо, би з корови цівоки стирчєли, га? І то ше ніц, коли оден чи навит штири. Взєв обценьки, обитнув ззовні та й всьо. 

Но та мантелепа без пригод не могла і раз так сі нажерла цівоків, жи гет на дикобраза схожа стала. З усіх бОків, як зачєли вилазєти, то був цуд, люде. Ше'м такого не видів, курва. 

Мамцє моя прибігла, як зачєла вавкати - всьо, годувальницє здохне, ми з голоду повмираєм і навит поховати не буде кому. Біда, люде, чорна. А ту ше майстер з сусідної будови прийшов і зачєв зґнирати*:

- Ваша корова, певне, з десіть кіля цівоків нам ззіла і всіх моїх робочих поперестрашувала. Вони, як ї видєт, вже одрухово на дерева заскакуют. 

Добре, жи акурат стрик надийшов та й каже до него:

- Не бзди, курва! Віддамо ми тоті твої цівокі. Маґнітом викєгнем. 

Та я до хати, взєти два ведра на воду. І шнУрок. Привєзали'змо го до маґніту, я писок корові відкрив, стрико туди два ведра води - хуяаааак! А я за ними маґніт - бздинц!!! Тереза лиґнула то всьо, як ніби ніц, стоїт, мовчит. Ані пари з вуст. Іно сі дивит вочима коровічими. То на мене то на стрика. І на маму. А та руки заламує, лементує, ніби завтра знов Брєжнєв вмре. 

Стрико її за повідок взєв, то значи я про корову кажу, та й давай з нев по оборі спацерувати. Хіба чути, як магніт в череві сі баламкає. І так зробе з нев штири кола, відкриє їй пащу, магніт викєгне, цівоки струсит і по новій. Два ведра і магніт. Два ведра і магніт... Три-штири рази і Терезу не спізнати. Скаче, ґайцує докола мене, як телє, мичит, курва, але вже голосно і з гумором. Значи десь зо два кіля цівоків дістали'змо з черева. Стрико того майстра закликав, віддав му і фист го збештав, би більше не брехав на мою годувальницю.

Но а тій, як леґше стало, то вна до кінцє свого життє за мнов, шо пес, ходила. Нікого не підпускала, іно шо не гавкала, а я ї за то білим наливом годував.

Цівокі, люде, то біда страшенна, би'сте знали.

*жентицє - сиворотка
*прати - тут битисі
*зґнирати - марудити, стогнати
*цівокі - цвяхи

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma