Enigma Enigma

Kevin Harris

2024-04-04 16:40:35 eye-2 3921   — comment 0

У мешканки Мелітополя стався інсульт після того, як російські військові відібрали в неї квартиру

У тимчасово окупованому Мелітополі окупаційна влада разом із російськими військовими продовжують відбирати в містян житло. Дехто надто болісно переживають втрату майна.

Тим, хто виїхав із міста, через родичів і знайомих, що залишилися в окупації, злодії передають привіти. Так, днями, до редакції РІА-Мелітополь звернувся хлопець, який навесні 2022 року виїхав з міста до Європи, розповів, що окупанти добралися і до його квартири.

У квартирі Євген (ім'я змінено задля безпеки - ред.) проживав із мамою. У 2023 році він забрав з окупації матір, а за квартирою доглядали друзі. Однак на порожнє житло "поклали око" "визволителі".

- Зателефонували сусіди і сказали, що прийшла військова поліція. Вимагали ключ від квартири. Це, мабуть, їм хтось сказав, що ніхто в ній не проживає. Погрожували. Сказали, якщо не буде ключа, то зламають двері. Коли ключі знайшлися і двері відчинили, ті оглянули житло і ключі більше не віддали. Їм стали популярно пояснювати, мовляв, чуже. На що у відповідь прозвучало: "Нехай приїжджає і переоформляє квартиру", - розповів свою історію військового злочину російської армії Євген.

Співробітники військової поліції прекрасно знали, що через Шереметьєво хлопця і його літню матір до Мелітополя навряд чи пропустять. Звідси й пропозиція така надійшла про повернення додому.

Однак є в Мелітополі й такі випадки, коли новина про відбирання житла, на купівлю якого багато хто збирав десятки років, стає великим ударом.

- У нас у під'їзді була квартира сусідки. Ми за нею наглядали. А днями туди заявилися військові. Двері вибили, вставили свої замки і живуть тепер там. Ну, ми, звісно, поставили до відома господиню квартири. Адже вона нам довірила доглядати за майном і квіти поливати. Ніколи не думали, що новина ця стане для неї такою трагічною - у неї стався інсульт. Тепер лежить у лікарні, - розповідає знайома потерпілої.

На жаль, війна показала всім мелітопольцям, що прив'язуватися до матеріального не можна. Це може коштувати не тільки здоров'я, а й свободи та життя людям. У Мелітополі вже відомі випадки, коли за людьми, які повернулися з Європи або України на окуповану територію, щоб переоформити квартири і будинки, приходили співробітники слідчих органів. Деяких відвозили на допити. Є серед тих, хто повернувся, і ті, кому російські спецслужби "шиють" статтю "тероризм". Мабуть, дуже сподобалося чуже житло. Чому б не запроторити власників за ґрати.

А тим часом, так званий губернатор Запорізької області Є. Балицький продовжує виставляти на сайті окупаційної адміністрації списки вкраденого майна. 

Джерело

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma