Enigma Enigma

Сергей Юрченко

2020-06-01 08:58:44 eye-2 2788   — comment 0

У Міністерстві оборони України повідомили про особливості організації призову 2020

       

Джерело: прес-центр Міністрества оборони України (www.mil.gov.ua/news/).
В Україні продовжується призов на військову службу. Призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням і за письмовою заявою. Призиваються також старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Про це повідомило  Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України з питань організації призову на строкову військову службу у своєму роз'ясненні від 28 травня:

"Згідно із Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу» на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Пунктом 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 179-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення для проведення призову у травні — липні 2020 року» (із змінами) визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням (за письмовою заявою)".
 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma