Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-12-07 13:01:57 eye-2 3348   — comment 0

У США розробили антикоронавірусну жувальну гумку

Вчені Пенсільванського університету та кількох інших наукових організацій розробили жувальну гумку, що нейтралізує коронавірус у слині.

SARS-CoV-2 розмножується в слинних залозах, і ми знаємо, що коли хтось заражений чхає, кашляє або каже, частина цього вірусу може передатися іншим людям. Ця жуйка дає можливість нейтралізувати вірус у слині, що дає нам простий спосіб, можливо, зменшити передачу інфекції", - заявив автор дослідження Генрі Деніелла.

Вчені в лабораторії виростили білок ACE2 з використанням генетичних технологій та рослинного матеріалу, який зв'язує спайка білок SARS-CoV-2. Дослідження показали, що ін'єкції ACE2 можуть знизити вірусне навантаження у людей із тяжкими інфекціями.

Щоб протестувати жувальну гумку, дослідники виростили ACE2 в рослинах у поєднанні з іншою сполукою, яка дозволяє білку проникати через слизові поверхні, і включили отриманий рослинний матеріал у жувальну гумку зі смаком кориці.

"Інкубуючи зразки, отримані з мазків із носоглотки від Covid-19-позитивних пацієнтів, вони показали, що присутній ACE2 може нейтралізувати віруси SARS-CoV-2", - йдеться у повідомленні.

Вчені помітили, що жувальна гумка значною мірою запобігала проникненню вірусів або вірусних частинок у клітини, або блокуючи рецептор ACE2 у клітинах, або зв'язуючись безпосередньо з білком спайку. Команда піддала зразки слини пацієнтів з Covid-19 впливу ясен ACE2 і виявила, що рівні вірусної РНК впали настільки різко, що майже неможливо виявити.

Зараз вчені працюють над отриманням дозволу на проведення клінічного випробування, щоб оцінити, чи є підхід безпечним та ефективним під час тестування на людях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma