Enigma Enigma

Ева Браун

2019-12-09 09:00:13 eye-2 2828   — comment 0

У Верховній Раді розпочалась виставка Новітнє озброєння розробки КБ Південне

         Нещодавно у парламенті розпочала роботу виставка "Новітнє озброєння",  що приурочена до Дня Збройних Сил України. Представники КБ "Південне" демонструють досягнення своїх винахідників, які щодня дбають про підвищення оборонного потенціалу України. На виставці представлені новітні зразки озброєння та військової техніки.

Конструкторське бюро "Південне" – українське підприємство, яке розробляє бойові ракетні комплекси та ракетно-космічні системи.  Одним із основних напрямків його роботи – створення оборонного щита протиповітряної оборони вздовж всієї лінії українського кордону. За 65 років  своєї діяльності в тандемі із Південним Машинобудівним заводом "Південмаш", бюро розробило і втілило у життя десятки проектів ракетоносіїв, супутників, балістичних ракет та ракетних двигунів, які зараз успішно виконують завдання за призначенням.

 

 Мета даної виставки – ознайомлення народних депутатів та відвідувачів з досягненнями підприємства в оборонній сфері. Вся представлена зброя належить  до найактуальніших засобів озброєння, має високу точність, маневреність та  скритність.  Якщо взяти таблицю рейтингу сучасних оборонно-промислових підприємств світу, то наше КБ «Південне» займає 21 місце серед 44 представлених.

 Станом на сьогодні інженери КБ "Південне" розробили величезну кількість зразків високоточної зброї, яка спрямована на вирішення тактичних завдань в умовах сучасного бою. Багато зразків ОВТ, що розроблялись конструкторами цього бюро,  використовуються в міжнародних космічних програмах "Антарес", "Вега", "Морський старт".  Зараз підприємство працює над створенням нової ракети-носія "Циклон-4М" для запусків з космодрому в Канаді, ОТРК "Грім-2" для Збройних Сил Саудівської Аравії а також розробляє крилаті ракети "Коршун" і "Блискавка" для української армії. До речі, надзвукова ракета "Блискавка" також представлена на виставці "Новітнє озброєння".

 

 

Ракета призначена для ураження надводних прибережних цілей осколково-фугасними боєголовками. За оцінками українських військових експертів, ракета недосяжна для існуючих засобів ППО, що робить її ефективним стримуючим фактором проти можливої ​​агресії в акваторіях Азовського і Чорного морів. Окрім ракет на виставці презентовані групи космічних апаратів військового призначення, а саме: супутники дистанційного зондування Землі, що забезпечують доступ до детального спостереження за земною поверхнею. Саме завдяки КБ "Південне" Україна має статус космічної держави. Наші розробники ще раз довели, що наша держава є боєздатною, може і має чим воювати.  

.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma