Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2020-07-13 12:06:48 eye-2 2559   — comment 0

Угорська націоналістична партія «Йоббік» тріщить по швам

Всередині партійного середовища угорської праворадикальної партії «Йоббік» продовжується розкол, а її лави покидають одіозні особи та «сепаратисти».

Так угорський міський осередок праворадикальної парії «Йоббік», що знаходиться в м. Герийд (Hered) оголосив про свій саморозпуск. Вказану інформацію оголосив депутат від партії «Йоббіка» Національної Асамблеї Угорщини (Парламент), від вказаного населеного пункту Табік Тібор (Tibor Tabik). Т.Табік на свій офіційній сторінці в Facebook оголосив про свій вихід із депутатської групи «Йоббік» та продовження ним своєї діяльності в якості незалежного депутата.

https://www.facebook.com/tibor.tabik/posts/3057643177689383?

Також про вихід з депутатської групи «Йоббік» в парламенті та про свою відставку з посади заступника голови спікера Національної Асамблеї Угорщини повідомив колишній лідер партії Томаш Шнайдер. В подальшому покинули склад партії також двоє депутатів – Гергей Фаркаш та Андрея Варга-Дамм. Про свій вихід з партії також заявив колишній прес-секретар депутатської групи, а на даний час міський голова м. Егер Адам Міркоцкі. Також, напередодні про свій вихід із «Йоббіка» оголосив керівник міського осередку м. Гевеш (Heves) Габор Орбан (Gabor Orban), керівник міського осередку м. Весприйм (Veszprem) Іштван Галамбош (Istvan Galambos), міський голова м. Кішкоре (Kiskore) Голло Дюло (Hollo Gyula), депутат міського осередку м. Толно (Tolna) Феньвеші Чобо (Fenyvesi Csaba), а також міський голова м. Балатонфюред (Balatonfured) Уйгеїне-Кароль Крістіна (Ujhelyine-Karolyi Krisztina).

Основною причиною виходу більшості членів «Йоббіка» є невдоволення діяльністю теперішнього голови партії «Йоббік» П. Якоба, якого вже неодноразово «партійники» звинувачували у відході від ідей партії, наявності неформальних домовленостей із опонентами провладної політичної партії «ФІДЕС» та залякуванні неугодних членів політсили.

Такими темпами в партії залишиться сам П. Якоб із своїми сепаратистськими та автономістськими ідеями. Вказане підтверджує і той факт, що самим же йобіковцям набридло заявляти постійні територіальні претензії іншим країнам та відновлення Великої Угорщини, оскільки мають розуміння, що їх ідеї – пусті слова, які ніколи не втіляться у реальність.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma