Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2020-10-20 12:50:14 eye-2 2522   — comment 0

Угорські чиновники проводять політичну агітацію на Закарпатті.

Офіційними спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА зафіксовано факти, що свідчать про порушення Державним секретарем Угорщини з питань національної політики Яношем Арпадом Потапі вимог українського законодавства.

Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпаття здійснив агітацію на користь політичної партії “КМКС “Партія угорців України”.

 Зокрема, на сторінці партії "КМКС" Партія угорців України "в Facebook було оприлюднено відео з промовою Потапі із закликами до угорцям, які живуть в Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політсилу" КМКС. (https://www.facebook.com/679467312145877/videos/331208531491183/)

Так, пунктом 1 частини 1 статті 57 Виборчого кодексу України (Обмеження щодо ведення передвиборчої агітації) встановлена пряма заборона «участі у передвиборній агітації іноземцям та особам без громадянства, у тому числі шляхом журналістської діяльності чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки кандидата (кандидатів) чи суб'єкта їх висування».

Міністерство Закордонних справ відреагувало на зверення предствників ОПОРИ, а саме: "МЗС вже неодноразово фіксує ознаки політичної агітації державними службовцями Угорщини, які відвідують Закарпаття ... Нехтування офіційними закликами МЗС лише доводить наявність прихованої мети в угорської сторони, неприйнятної в міждержавних відносинах".

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma