Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-03-30 08:32:06 eye-2 4480   — comment 0

Україна та незалежність

США схвалили передачу Ізраїлю бомб і літаків на мільярди доларів

The Guardian

"За останні дні США санкціонували передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на мільярди доларів, повідомили в п'ятницю два джерела, знайомі з цим процесом, навіть незважаючи на те, що Вашингтон публічно висловлює занепокоєння з приводу очікуваного військового наступу Ізраїлю в Рафаху.

Нові пакети озброєнь включають понад 1800 бомб MK-84 вагою 2000 фунтів і 500 бомб MK-82 вагою 500 фунтів, повідомили джерела, які підтвердили повідомлення в газеті "Вашингтон Пост".

З Конгресом ніколи не було проблем. Заклики та трагедії, непотрібні. Тримайте, насолоджуйтесь.

Проблема України полягає в тому, що вона любить слова - часто, а то й найбільше, випереджаючи реальні та видимі результати. Слова замість і попереду результатів. Спочатку слова а результати потім, після можливо. Так воно працює, чудово.

Із цим ворогом?

Якщо репортажі підтвердяться то це означає лише одне: адміністрація США використовує Україну в основному для власних політичних цілей та інтересів. Третій за величиною запас ядерної зброї у світі на той час? Вибачте aлe це було так давно, мушу бігти зараз побачимося пізніше. Це вже факт тому, що стежити треба не за губами та язиками: а за руками та реальністю.

"Російська ракетні удари по енергетичних об’єктах України мають на меті зламати дух українців. Конгрес США не повинен зволікати з ухваленням допомоги."

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Вотсон. Добре сказали, щиро. Сльоза майже накотилася, але ні. Висохла.

Слова Байдена, слова Шольца - скільки слів буде більш ніж достатньо? Вони, безсумнівно, будуть продовжувати надходити. Вони дешеві бo: вони не коштують нічого. Або майже.

Туди - мільярди і без Конгресів та перформансів. Сюди, пристрасні відозви. Кожному своє.

І звідси є простий, абсолютно неминучий висновок:

"Якщо не буде підтримки США, це означає, що у нас не буде ні протиповітряної оборони, ні ракет "Патріот", ні перешкод для радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських снарядів", - заявив український президент в інтерв'ю Washington Post. "Це означає, що ми будемо повертатися, відступати, крок за кроком, маленькими кроками. Ми намагаємося знайти якийсь спосіб не відступати".

Публічно ставити перемогу України в залежність від дій, ігор інших політиків і країн: не називається "незалежність".

Це не веде до української перемоги: а від неї. Країни не будуть довіряти і підтримувати тих хто кидає руки в повітря, або ви зараз врятуєте мене, або я програю. Пр@бати незалежність ще раз, на зло мамі? Це скільки завгодно, та ще раз. Час навіть не здивується: він стільки всього бачив, за мільйоноліття.

Час для тупих, безглуздих ігор та перформансів вийшов: весь. Наступного разу рішення винесе сам Час. Нa скільки ще попереджень вистачить часу, сказати вже не можна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma