Enigma Enigma

Tsyhipa Serhiy

2021-10-27 09:35:49 eye-2 3735   — comment 0

Україна йде шляхом Афганістану

Маємо чергове розслідування західних журналістів щодо корупційної складової в Україні. Проводити розслідування про корупцію в Україні – стало трендом у світових ЗМІ. Тепер про Україну знають не лише через «майдан» та війну з Росією, а через хаос та корупцію влади.

Британськоий журналіст Тім Вайт демонструє як через цей хаос та корупцію Росія повертається в Україну. І не через поразку на фронті, а через великі і малі державні кабінети української влади:

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ:

Революція Гідності 2014 зараз завершується сьогоднішньою контрреволюцією, коли проросійські сили отримали можливість провести тихий реванш.

Приклад реваншу – місто Дніпро, де місцеві еліти змогли оформити союз бізнесу, криміналітету на проросійських політиків (найбільш кричущий випадок – призначення радником мера Філатова судді Валерія Чорнобука, підозрюваного у державній зраді)

Ключове ім’я української корупції – Коломойський. Автори дивуються як досі проти нього не ведеться ні розслідування, ні запроваджені санкції, як це зроблено, зокрема, у США.

Іншими містом, де є небезпека реваншу є Одеса, де так само оформлюється союз криміналітету та місцевих еліт та російських агентів впливу.

Автори порівнюють Україну з Афганістаном, де попри видиму «прозахідність» центрального уряду влада втратила контроль над регіонами.

Розслідування містить відеоматеріали про переслідування та побиття журналістів та активістів у регіонах. Це, власне, теж є «росія» - не гіпотетична, а прямо зараз, - у стилі поведінки української влади.

Закон про олігархів Зеленського наврядчи запрацює. Адже навіть у ОП є люди, які напряму зацікавлені у керованому хаосі у регіонах (називається ім’я Кирила Тимошенка - зам Єрмака).

Отже, новий "Афганістан", де центральна влада невзмозі утримати регіони - саме такою країною представляється Україна на Заході.

Автори у висновках ставлять питання – Чи зможе Зеленський в таких умовах утримати регіони та зберегти цілісніть країни. Хоча це питання дуже риторичне.

Подивитися можна тут: 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma