Enigma Enigma

Serg

2019-10-02 08:21:36 eye-2 2513   — comment 0

Український політв’язень дав інтерв’ю про перебування у російському полоні

           Політв’язень Євген Панов із Енергодару, Запорізької області розповів про перебування в російському полоні.

           Інтерв’ю опублікував ТВ-5.

           У  серпні 2016р. Євгена затримали ФСБ РФ на території анексованого Криму за нібито підготовку теракту. Пізніше, російські слідчі скажуть, що вдалося запобігти диверсії, яку готували у ГУР МО України.

           «Объяснял, что полная глупость этой статьи. Я не скрывал и никогда в жизни скрывать не буду свое отношение к Российской Федерации и так далее… Я им объяснял, что дело диверсии в Крыму, это по меньшей мере глупость, потому что Крым, я считаю, это Украина и много там живет людей, которые, как бы, с нами, но у них нету возможности уехать оттуда» - коментує Євген.

           Та все ж, з Євгена вибила необхідні Росії зізнання. На відео, яке згодом виклали на сайті ФСБ, із саднами на обличчі псевдодиверсант зізнається у тому, чого не коїв.

          Тільки тепер Євген може розповісти, як записували відео насправді. «Вот тебе листок, прочитай, ты должен это рассказать. Вот так это происходило. Относились как собаки бродяжные. Люди у которых ни чести, ни совести, ничего нет святого» - згадує Панов.

          Про численні тортури та катування, які зазтосовували до нього правоохоронці навіть згадувати не хоче, й досі моторошно. Однак, із задоволенням згадує про тих, хто допомагав та підтримував його у нелегкі часи. Панов каже, що у такі моменти згадував близьких, друзів та Україну.

          Новини дізнавався з опозиційної нової газети, переплату на яку довго вимагав.

          До полону Євген працював на атомній електростанції, після короткої відпустки планує повернутися до роботи.

          Євген каже, що не зможе заспокоїтись допоки хоча б один українець залишиться у ворожому полоні.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma